Video CONFERINŢA MEDIAFAX - Nassar: Dincolo de bani, medicii au nevoie şi de legislaţie. Legea Sănătăţii are 1.000 de amendamente - VIDEO

Preşedintele Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaţilor, Rodica Nassar, a declarat, marţi, la conferinţa Medifax Talks, că, dincolo de bani, medicii au nevoie şi de un cadru legislativ să-şi desfăşoare activitatea, în timp ce Legea Sănătăţii (nr. 95/2006) a suferit peste 1.000 de amendamente.

116 afișări

Deputatul a precizat că Legea Sănătăţii a suferit 1.126 de amendamente.

"Singurele soluţii pe care le văd eu sunt republicarea Legii nr. 95/2006 şi, din punctul meu de vedere nu este cea mai bună variantă, sau o nouă Lege a Sănătăţii, care nu înseamnă până la urmă să aruncăm totul la coş, putem să folosim toate legile care au îmbunătăţit de-a lungul vremii sau care au corectat Legea 95/2006, în aşa fel încât să avem structurată o nouă lege de care are nevoie întregul sistem sanitar şi au nevoie şi beneficiarii", a declarat Nassar, pentru MEDIAFAX, adăugând că există un angajament al ministrului Sănătăţii Nicolae Bănicioiu că "vom vorbi în curând de o nouă Lege a Sănătăţii".

Ea s-a referit şi la dezideratul de a se aloca 6 la sută din PIB pentru Sănătate, spunând că speră ca până la sfârşitul ciclului de guvernare să fie atins acest prag.

Rodica Nassar a participat marţi la conferinţa organizată de agenţia Mediafax, la iniţiativa Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, forul medicilor de familie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Medicului de Familie, sărbătorită în fiecare an în 19 mai.

În cadrul conferinţei, sunt abordate mai multe subiecte care privesc problematicile medicilor de familie, cum ar fi soluţii pentru eficientizarea relaţiei instituţiilor publice din domeniul sanitar cu medicul de familie şi strategiile guvernamentale privind activitatea medicului de familie.

Guvernul a aprobat, în 13 mai, pachetele de servicii medicale, de bază şi minimal, şi Contractul cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru 2014-2015. În scopul prevenirii îmbolnăvirilor, noul pachet de bază, care intră în vigoare la 1 iunie, prevede vizite periodice la medicul de familie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici