Consiliul Capitalei a decis alocarea a 15 milioane de lei Catedralei Mântuirii Neamului. Firea, în pledoaria pentru finanţare: Votaţi acordarea acestui sprijin financiar deoarece e mai mult decât o biserică - VIDEO

Consiliul General al Muncipiului Bucureşti a votat pentru alocarea a 15 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, fiind înregistrate 31 de voturi pentru şi 20 împotrivă.

7180 afișări
Imaginea articolului Consiliul Capitalei a decis alocarea a 15 milioane de lei Catedralei Mântuirii Neamului. Firea, în pledoaria pentru finanţare: Votaţi acordarea acestui sprijin financiar deoarece e mai mult decât o biserică - VIDEO

Consiliul Capitalei a votat pentru alocarea a 15 milioane de lei Catedralei Mânturirii Neamului (Imagine: Mihai Dascalescu / Mediafax Foto)

"Vă rog să votaţi acordarea acestui sprijin financiar deoarece e mai mult decât o biserică. Propun să dăm banii deoarece acest ansambul va avea în componenţă o şcoală, o cantină socială, o sală de spectacole cu muzică sacră. La următoarea şedintă voi prezenta un plan de investiţii pentru spitale, care va presupune acordarea mult mai multor bani decât dăm acum pentru Catedrală", a declarat înaintea votului Gabriela Firea.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a propus modificarea Bugetului General al Bucureştiului şi acordarea unui sprijin financiar de 15 milioane de lei Patriarhiei Române, pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, propunerea fiind avizată de consilierii generali. La şedinţa consiliului a venit şi un consilier patriarhal pentru a susţine cererea de finanţare.

"Avem nevoie de banii aceştia pentru că, fără sprijinul dumneavoastră, nu vom mai putea continua lucrările. Guvernul ne-a îndemnat să ne indreptăm spre primării. Dacă nu vom primi acest ajutor financiar, generaţia noastră va fi una a eşecului", a spus Nicolae Crîngaşu, consilier patriarhal pentru ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului.

Consilierii au votat şi în favoarea acordării altor 4,5 milioane de lei pentru Mănăstirea Antim

Joi dimineaţa, consilierii PNL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti au anunţat că vor vota împotriva rectificării bugetului Capitalei care prevedea acordarea sumei de 15 milioane de lei pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

Nicuşor Dan: Consilierii USB au votat împotriva finanţării Catedralei Mântuirii de către Primărie

Liderul USB, Nicuşor Dan, a precizat joi că reprezentanţii formaţiunii au votat împotriva alocării a 15 milioane de lei bani din bugetul Primăriei Capitalei pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

''Consilierii USB au votat împotriva alocării a 15 milioane de lei bani din bugetul Primăriei Capitalei pentru lucrări la Catedrala Mântuirii Neamului, în condiţiile în care propunerea Gabrielei Firea a fost inclusă pe ordinea de zi a şedinţei de azi, fără consultarea bucureştenilor şi a societăţii civile'', a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

El a adăugat că a solicitat CGMB ca Gabriela Firea să fie mandatată să ceară BOR situaţia tuturor finanţărilor publice pentru Catedrală, lista detaliată pentru toate obiectivele de investiţii pe perioada 2011 - 2016 pentru domeniul Culte/Religie, caietele de sarcini pentru licitaţii, contractele şi actele adiţionale, facturile şi rapoartele instituţiilor de control precum Inspectoratul de Stat în Construcţii, Garda de Mediu, Poliţia Locală, Poliţia Romană, Administraţia Monumentelor si Patrimoniului Turistic.

Solicitările USB au fost respinse, iar bugetul Gabrielei Firea a fost votat. Şi PNL a votat împotriva alocării de fonduri pentru Catedrala Mântuirii.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici