Constanţa: Gropari cercetaţi pentru profanare de morminte după ce au furat bijuterii dintr-un cavou

Doi gropari de la cimitirul din oraşul constănţean Ovidiu sunt cercetaţi pentru profanare de morminte, după ce au deschis un cavou şi au furat bijuteriile găsite în cripta în care era înmormântată o femeie.

96 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Gropari cercetaţi pentru profanare de morminte după ce au furat bijuterii dintr-un cavou

Constanţa: Gropari cercetaţi pentru profanare de morminte după ce au furat bijuterii dintr-un cavou (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit anchetatorilor, poliţiştii din Ovidiu au fost alertaţi, la începutul acestei săptămâni, după ce aparţinătorii unui cavou din Cimitirul Ortodox Vechi din localitate au descoperit că acesta fusese profanat.

În urma verificărilor s-a stabilit că infracţiunea a avut loc în perioada 25 decembrie 2014 - 20 aprilie 2015, din cavoul în care era înmormântată o femeie fiind furate verigheta, cerceii şi un lanţ, toate din aur.

În urma cercetărilor, anchetatorii au reuşit în scurt timp să-i identifice pe suspecţi, doi bărbaţi, de 35 de ani şi 43 de ani, care lucrau ca gropari la cimitirul respectiv, cei doi fiind acuzai de profanare de morminte şi furt calificat.

Dintre bijuteriile furate, oamenii legii au reuşit să recupereze doar verigheta, pe care au găsit-o la o casă de amanet din Ovidiu, şi care a fost predată soţului defunctei.

Cei doi gropari au fost prezentaţi în faţa unei instanţe de judecată, care a dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici