Constanţa nu a avut căldură timp de o zi. Primarul interimar cere măsuri concrete la Electrocentrale

Primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, îi cere ministrului Energiei luarea unor măsuri concrete la Electrocentrale Constanţa, după ce municipiul a rămas aproape 24 de ore fără apă caldă şi căldură, din cauza unei avarii la această societate.

139 afișări
Imaginea articolului Constanţa nu a avut căldură timp de o zi. Primarul interimar cere măsuri concrete la Electrocentrale

Constanţa nu a avut căldură timp de o zi. Primarul interimar cere măsuri concrete la Electrocentrale

Decebal Făgădău a transmis, miercuri, o adresă către ministrul Energiei, Victor Vlad Georgescu, solicitând o analiză a activităţii Electrocentrale Constanţa.

"Municipiul Constanţa, prin reprezentant legal, solicită o analiză rapidă şi judicioasă a activităţii societăţii Electrocentrale Constanţa SA, din perspectiva lipsei de responsabilitate socială cu privire la furnizarea agentului termic către constănţeni. Solicitarea noastră vă este adresată în calitatea dumneavoastră de autoritate tutelară şi acţionar unic al Electrocentrale Constanţa SA, precum şi de autoritate a statului în domeniile energetic şi resurselor energetice, care asigură şi controlul funcţionării entităţilor din subordinea sa", se arată în adresă.

Decebal Făgădău i-a mai transmis ministrului că Electrocentrale Constanţa are obligaţia legală să asigure alimentarea cu energie termică şi trebuia să facă, înainte de începutul sezonului rece, verificarea instalaţiilor.

"Electrocentrale Constanţa SA are obligaţia legală să asigure continuitatea serviciului de alimentare cu energie termică, cu respectarea unor indicatori de performanţă. În considerarea acestei obligaţii legale, Electrocentrale Constanţa SA trebuia să efectueze din timp (anterior debutului sezonului rece) lucrări de verificare a instalaţiilor proprii şi să deruleze un program permanent de monitorizare a acestora, pentru a preîntâmpina orice disfuncţionalitate în furnizarea agentului termic către beneficiarii din municipiul Constanţa", a afirmat primarul interimar al Constanţei.

El a menţionat că Electrocentrale Constanţa a anunţat că, în 29 decembrie, întrerupe furnizarea agentului termic între orele 8.00 şi 17.00, dar furnizarea a fost reluată la ora 23.00, ajungând la parametrii optimi în jurul orei 3.00.

"În ziua de 29 decembrie 2015 - prima zi în care s-au înregistrat temperaturi negative - Electrocentrale Constanţa SA a întrerupt furnizarea agentului termic către populaţie peste intervalul de timp anunţat (8.00 - 17.00), furnizarea fiind reluată gradual abia după orele 23.00, sistemul ajungând la parametrii optimi în jurul orelor 3.00 (în ziua de 30 decembrie)", se precizează în adresa către ministrul Energiei.

Decebal Făgădău a menţionat că municipalitatea şi-a îndeplinit obligaţiile de plată către Electrocentrale Constanţa.

"Vă aducem la cunoştinţă faptul că municipiul Constanţa şi constănţenii beneficiari ai serviciului public de termoficare şi-au onorat obligaţiile de plată a agentului termic furnizat începând cu data de 1 octombrie 2014, data înfiinţării societăţii Electrocentrale Constanţa SA, plăţile efectuate situându-se la un nivel peste valoarea facturilor emise în perioada 1 octombrie 2014 până în prezent. Din bugetul local s-au asigurat avansuri substanţiale (fără precedent), autorităţile locale asigurând din punct de vedere financiar toate condiţiile pentru funcţionarea fără întrerupere a serviciului public de alimentare cu energie termică", a afirmat primarul interimar al Constanţei.

El consideră că se impun măsuri rapide şi soluţii concrete la Electrocentrale Constanţa pentru ca asemenea situaţii să nu se repete.

"În aceste condiţii, este inacceptabil frigul din casele constănţenilor şi considerăm că nu este momentul pentru justificări, ci pentru măsuri rapide şi soluţii concrete pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete. În plus, este insultătoare lipsa unei comunicări către constănţeni din partea Electrocentrale Constanţa SA. Faţă de cele de mai sus, se impune adoptarea în regim de urgenţă de măsuri tehnico-administrative de către autoritatea tutelară a Electrocentrale Constanţa SA, inclusiv asigurarea fondurilor necesare pentru efectuarea de lucrări de reparaţii/înlocuire de instalaţii", se arată în încheierea adresei.

Municipiul Constanţa a rămas fără căldură şi apă caldă marţi, după ce Electrocentrale Constanţa a anunţat că trebuie să remedieze o defecţiune. Programul de întrerupere a furnizării agentului termic a fost iniţial între orele 8.00-17.00, dar Electrocentrale Constanţa a repornit instalaţiile în jurul orei 23.00, căldura ajungând la parametrii optimi în locuinţe în cursul nopţii de marţi spre miercuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici