Constantinescu poate să revină la şefia CJ Constanţa, dar nu are voie să ia contact cu angajaţii

Nicuşor Constantinescu îşi poate relua funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în condiţiile în care ordinul de prefect privind suspendarea sa din funcţie a expirat vineri, odată cu eliberarea din arest, însă una din condiţiile controlului judiciar e să nu comunice cu angajaţii CJ.

477 afișări
Imaginea articolului Constantinescu poate să revină la şefia CJ Constanţa, dar nu are voie să ia contact cu angajaţii

Nicuşor Constantinescu (Imagine: Alexandru Hojda/ Mediafax Foto)

Ordinul de suspendare a lui Nicușor Constantinescu din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, emis de Prefectura Constanţa în luna august a acestui an, a fost valabil până la încetarea măsurii arestării preventive.

”Acest ordin a expirat de vineri, din momentul în care Curtea de Apel Constanţa a decis punerea în libertate a lui Nicuşor Constantinescu sub control judiciar, astfel că acesta îşi poate relua funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa”, au explicat, luni, reprezentanţii Prefecturii Constanţa.

Potrivit deciziei de vineri a Curţii de Apel Constanţa, de cercetare a sa sub control judiciar, Nicuşor Constantinescu trebuie să respecte mei multe obligaţii, una dintre condiţii fiind să nu ia legătura cu angajaţii Consiliului Judeţean Constanţa.

”Pe timpul controlului judiciar, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel trebuie să respecte următoarele obligaţii: să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului care a luat măsura; (...) să nu ia legătura şi să nu comunice cu martorii şi experţii din prezenta cauză, precum şi cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa, direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare, precum şi cu personalul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni”, se menţionează în soluţia dată vineri de magistraţi.

Luni, Nicuşor Constantinescu nu a mers la Consiliul Judeţean Constanţa, iar până la ora transmiterii acestei ştiri nu a putut fi contactat pentru a comenta situaţia.

Curtea de Apel Constanţa a admis, vineri, solicitarea lui Nicuşor Constantinescu de înlocuire a arestului preventiv cu măsura controlului judiciar, în dosarul privind nefinanţarea Centrului Militar Zonal.

Vineri seară, Nicuşor Constantinescu a fost eliberat de la Spitalul Penitenciar Rahova, spunând că nu doreşte nimănui să treacă prin ce a trecut el şi că ar trebui să se termine cu arestările.

El a mai afirmat că îi este foarte greu să explice în câteva cuvinte prin ce a trecut în SUA, unde a suferit intervenţii chirurgicale pentru cancer, având şi complicaţii, adăugând că atunci când SUA au refuzat extrădarea sa, el a venit "pe propria răspundere" şi "nesilit de nimeni în România" ca să fie judecat.

Nicuşor Constantinescu a fost încarcerat la Spitalul Penitenciar Rahova în 6 noiembrie, în baza unui mandat de arestare emis de Tribunalul Constanţa, în dosarul privind nefinanţarea Centrului Militar Zonal. De asemenea, el este cercetat sub control judiciar în dosarul în care este judecat pentru că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, decizia fiind luată de Curtea de Apel Bucureşti, care i-a admis, în 26 noiembrie, o contestaţia la măsura arestării, dispusă iniţial şi în acest dosar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici