Consumul unui aliment scade riscul de deces prematur şi boli cardiovasculare în rândul adulţilor. Cât trebuie să mănânci zilnic

  • Uită de unt, maioneză sau alte sosuri bazate pe grăsimi saturate din produse lactate.
  • Fie că este folosit în salate sau paste, pe pâine, sau la copt şi prăjit, uleiul de măsline te fereşte de diverse boli.
  • Peste 7 grame de ulei de măsline consumat zilnic scade cu 19% riscul de mortalitate din cauza olilor cardiovasculare, dar şi respiratorii.
28168 afișări
Imaginea articolului Consumul unui aliment scade riscul de deces prematur şi boli cardiovasculare în rândul adulţilor. Cât trebuie să mănânci zilnic

FOTO Hepta

Un studiu derulat de către oamenii de ştiinţă de la Harvard arată că oamenii are consumă cantităţi ridicate de ulei de măsline au un risc scăzut de deces prematur, ce poate apărea pe fondul unor afecţiuni precum boli cardiovasculare, cancer, boli neurodegenerative. 
 
Este prima cercetare pe termen lung ce analizează consumul de ulei de măsline şi rata de mortalitate în rândul populaţiei americane. 
 
Un rezultat concret al specialiştilor este acela că uleiul de măsline ajută, în mod direct, la scăderea bolilor cardiovasculare. 
 
„Rezultatele arată că e importantă reducerea grăsimilor animale şi folosirea uleiurilor vegetale, pentru a preveni bolile cronice şi decesul prematur”, spune Marta Guasch-Ferré, cercetătoare. 
 
Pentru studiul de faţă, experţii au folosit date strânse între 1990 şi 2018 de la 60.582 de femei şi 31.801 bărbaţi. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici