Contract de peste 18 milioane euro pentru construcţia unui tronson al centurii Braşov

CNADNR a atribuit unei asocieri conduse de Viarom Construct, parte a grupului francez Eurovia, un contract de aproape 80 milioane lei (18,2 milioane euro), inclusiv TVA, pentru proiectarea şi construcţia unui tronson de 4,9 kilometri al centurii Braşov.

176 afișări
Imaginea articolului Contract de peste 18 milioane euro pentru construcţia unui tronson al centurii Braşov

Contract de peste 18 milioane euro pentru construcţia unui tronson al centurii Braşov (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Lucrările de proiectare şi execuţie a variantei de ocolire a municipiului Braşov, tronson II, DN 11 - DN 13, au fost adjudecate la 4 iulie de asocierea Viarom Construct - Beta-Cops - Maxidesign, potrivit unui anunţ al CNADNR.

Constructorul a fost selectat în urma unei licitaţii deschise, pentru preţul cel mai scăzut.

CNADNR a primit 21 oferte pentru acest proiect, din care 13 au fost admise.

Contractul a fost atribuit pentru 64,4 milioane lei, fără TVA, reprezentând 54% din valoarea estimată iniţial, şi poate fi subcontractat în proporţie de 23%.

Traficul pentru tronsonul III al şoselei de centură Braşov a fost deschis circulaţiei în decembrie 2013, iar la începutul acestui an CNADNR a lansat o nouă licitaţie pentru finalizarea primului tronson, de 7,29 kilometri, rămas fără constructor după intrarea în insolvenţă a companiei austriece Alpine Bau.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici