Cornel Dinu, internat la Spitalul Floreasca: A făcut infarct miocardic acut şi i-a fost montat un stent

Administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, a făcut infarct miocardic acut, i-a fost montat un stent, iar miercuri va fi supus unei intervenţii de by-pass coronarian, a declarat, marţi, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului de Urgenţă Floreasca, medicul Şerban Brădişteanu.

3313 afișări
Imaginea articolului Cornel Dinu, internat la Spitalul Floreasca: A făcut infarct miocardic acut şi i-a fost montat un stent

Administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu (Imagine: Vlad Chirea/Mediafax Foto)

"Starea lui este stabilă, aş putea spune chiar bună. Aşteptăm evoluţia în zilele următoare", a spus Brădişteanu.

Medicul a menţionat că, ulterior, lui Dinu i se vor face mai multe by-pass-uri, în funcţie de evoluţia zonei de infarct.

Brădişteanu a arătat că infarctul s-ar fi putut produce în urmă cu 48 de ore, ceea ce i-a determinat pe medici să nu intervină în mod direct şi a avut o manifestare atipică, durere epigastrică, probleme de stomac.

"Pacientul este la prima manifestare de acest fel", a adăugat şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară.

Operaţia de by-pass coronarian este o intervenţie de revascularizare folosită pentru a îmbunătăţi fluxul sanguin al inimii la pacienţii cu afecţiuni severe ale arterelor coronariene.

Cornel Dinu a fost internat marţi dimineaţă în Clinica de chirurgie cardiovasculară a Spitalului de Urgenţă Floreasca.

El a fost adus la spital cu ambulanţa, după care a fost supus investigaţiilor medicale, a spus medicul Şerban Brădişteanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici