Coronavirus în lume LIVE UPDATE 2 iulie: Peste 51.000 de cazuri noi în Statele Unite. Care este situaţia în alte ţări

  • Noul coronavirus a infectat peste 10,8 milioane de persoane din întreaga lume şi a dus la decesul a peste 519.000, arată cele mai noi cifre, înregistrate miercuri dimineaţa, 2 iulie, conform Reuters.
  • Joi dimineaţa s-au înregistrat 14.347 de cazuri noi, până la momentul transmiterii ştirii.
  • Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, consideră că pandemia de COVID-19, este „o catastrofă” mondială.
3188 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 2 iulie: Peste 51.000 de cazuri noi în Statele Unite. Care este situaţia în alte ţări

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 2 iulie FOTO Arhivă

Momentan, sunt peste 4 milioane de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV02, conform datelor înregistrate miercuri, 2 iulie. Majoritatea au simptome uşoare, în timp ce circa 57.000 (1% din bolnavi) sunt în stare gravă sau critică.  
 
Joi dimineaţa, s-au înregistrat 14.347 de cazuri noi, până la momentul transmiterii ştirii. Totodată, a crescut şi numărul deceselor, cu 988, mai exact, ajungând la 519.046. 
 

Statele Unite, „cap de afiş” la numărul deceselor provocate de COVID-19 

 
Circa 2,7 milioane de cazuri de COVID-19.  Numărul deceselor în ultimele 24 de ore creşte la 706. Numărul deceselor creşte şi el, la 128.028.   Cele mai multe cazuri noi sunt în Texas: 8.076 infectări noi, raportate miercuri, cu aproape 1.000 în plus faţă de ziua precedentă.  
 
Din cauza noilor focare de infecţie, mai multe state îşi reconsideră măsurile de restricţie.
 
California renunţă momentan la ridicarea măsurilor de restricţie şi interzice accesul în restaurante, baruri şi reia mai multe măsuri de distanţare fizică.  „Faceţi tot ce puteţi pentru a nu interacţiona cu străinii şi cu persoane din afara casei voastre”, a zis guvernatorul Gabin Newsom, conform Reuters. La rândul său, guvernatorul statului Michigan, a anunţat închiderea majorităţii barurilor, în timp ce în Oregon şi în Pennsylvania, oamenii sunt obligaţi să poarte masca de protecţie în spaţiile publice. 
 

Mexic depăşeşte Spania la numărul deceselor 

 
În Mexic, a crescut numărul morţilor: 28.510, conform aceleaşi surse. Miercuri dimineaţa s-au înregistrat 5.681 de cazuri noi şi 741 decese din cauza COVID-19. 
 
Spania, o altă ţară lovită crunt de epidemia de COVID-19, înregistrează 28.363 de morţi în ultimele 24 ore.
 

Rusia: peste 6.500 de cazuri noi de COVID-19 

 
În Rusia, s-au înregistrat 6.556 de infectări noi şi 216 decese noi în ultimele 24 de ore. În plus, numărul morţilor creşte la 9.536, mai informează agenţia de presă.
 

Thailanda: 6 cazuri noi de COVID-19 „de import” 

Deşi nu există cazuri noi de transmitere intra-comunitară, Thailanda are 6 cazuri noi importate, conform aceleaşi surse. Sunt deja 38 de zile succesive de când nu există cazuri noi in interiorul ţării. Cele 6 persoane infectate s-au întors din Indonesia, Africa de Sud sau Sudan. 
Thailanda înregistrează, momentan, 58 de decese, 3.179 persoane infectate. 3.059 pacienţi vindecaţi.
 

Trei cazuri noi de COVID-19 în Shanghai, China

 
Sunt şi veşti bune. China pare că ţine sunt control epidemia de COVID-19. Autorităţile au transmis că sunt trei cazuri noi în Shanghai, dar zero decese înregistrate marţi, 1 iulie. 
 
Momentan, China are 83.537 cazuri confirmate şi 4.634 de decese, cifre neschimbate de pe 1 iulie. 
 
 

Situaţia cazurilor noi de COVID-19: sub control în unele ţări

 
În Slovacia, sunt încă 20 de cazuri noi de COVID-19, anunţate miercuri, 2 iulie. Este cel mai mare număr de infectări de săptămâna trecută. Slovacia a fost printre primele ţări care a implementat măsuri stricte încă din luna martie. Acestea încep să fie ridicate, incluzând redeschiderea graniţelor, a magazinelor şi şcolilor, precum şi a localurilor publice. 
 
Momentan, sunt 1.687 de cazuri de COVID-19 şi 28 decese. Numărul testărilor a crescut la 2.063, marţi.  
 
  • Pakistan are 4.339 infectări noi, raportate miercuri dimineaţa şi 78 noi decese
  • Bolivia, înregistrează peste 1.000 cazuri noi, miercuri, 2 iulie şi încă 78 decese 
  • Kazakhstan: 1.509 cazuri noi 
  • Cazuri noi de ordinul sutelor şi zeci de decese au fost raportate miercuri dimineaţa şi în  Honduras şi Guatemala. 
  • Coreea de Sud are 54 de cazuri noi şi zero decese 
  • Australia are 81 de cazuri noi şi zero decese 
  • Haiti înregistrează 65 infectări noi şi două decese
  • Cele mai puţine cazuri noi sunt în Noua Zeelandă: două şi zero decese.  

 

Pandemia de COVID-19: o catastrofă pentru economia globală 

 
Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass a precizat marţi, 1 iulie, că pandemia de COVID-19 a dus la creşterea inegalităţilor în întreaga lume, informează Reuters. Cei mai afectaţi sunt oamenii din ţările în curs de dezvoltare. Acesta consideră că pandemia este „o catastrofă” pentru ţările sărace şi efectul negativ este unul pe termen lung, aşa că situaţia economică globală nu îşi va putea în reveni la stadiul de dinainte. 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici