SOLIDARITATE  Video Coronavirus: Medici şi asistenţi medicali români au plecat pentru a sprijini doctorii din Italia. Vor lucra într-un spital de lângă Milano

14 medici şi asistenţi au plecat, astăzi, din România către Italia pentru a sprijini doctorii în lupta împotriva coronavirusului.

2093 afișări

Zborul a fost asigurat de o aeronavă a Ministerului Apărării, care a decolat de la Baza Aeriană 90 din Otopeni.

Medicii vor lucra într-un spital de lângă Milano, una dintre cele mai afectate zone din Italia.

Maria, asistentă medicală în Târgu-Mureş, spune că i se pare foarte important să îşi ajute colegii din Italia, în timp ce medicilor din România le transmite că „Totul va fi bine!”.

La plecare, ambasadorul Italiei a ţinut să le transmită un mesaj tuturor celor care au pornit spre Milano.

„Aş vrea din tot sufletul să vă îmbrăţişez, din nefericire nu pot, dar vreau să îmi exprim recunoştinţa ţării mele pentru gestul dumneavoastră”, a spus Marco Giungi, ambasadorul Italiei.

Zborul a fost efectuat cu un avion al Ministerului Apărării, în cadrul Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene.

Cadrele medicale sunt din Bacău, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti şi vor rămâne în Italia timp de 14 zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici