Craiova: 40 de case afectate, iar alte trei în pericol de prăbuşire din cauza inundaţiilor

Un număr de 40 de locuinţe din cartierul craiovean Brestei sunt afectate, iar alte trei sunt în pericol de prăbuşire, din cauza inundaţiilor, lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă încercând, la ora transmiterii acestei ştiri, să evacueze apa din case şi de pe străzile inundate.

36 afișări
Imaginea articolului Craiova: 40 de case afectate, iar alte trei în pericol de prăbuşire din cauza inundaţiilor

Craiova: 40 de case afectate, iar alte trei în pericol de prăbuşire din cauza inundaţiilor (Imaginme din arhiva;Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Potrivit unei informări a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, duminică dimineaţă, la ora 6.00, în cartierul Brestei, din Craiova, erau afectate un număr de o sută de gospodării, 40 de locuinţe avariate, iar trei se află în pericol de prăbuşire.

Pompierii din cadrul ISU Dolj împreună cu jandarmii au evacuat, sâmbătă seară, o persoană, întrucât locuinţa acesteia, situată pe strada Aleea IV Brestei, este în pericol de a se prăbuşi.

La ora transmiterii acestei ştiri, ISU Dolj acţionează cu trei motopompe remorcabile şi trei motopompe transportabile, şapte ofiţeri, 60 subofiţeri. De asemenea, angajaţii Companiei Regionale de Apă "Oltenia" lucrează la decolmatarea canalelor de scurgere a apei cu două buldoexcavatoare, 18 lucrători şi o motopompă.

"Nu a mai fost nevoie să apelăm la colegii noştri de la ISU Olt şi am lucrat cu utilajele pe care noi le avem. Am conlucrat şi cu cei de la compania de apă, care au intervenit şi ei cu o motopompă. S-a luat decizia ca toate efectivele ISU să lucreze pe ture, asigurându-se combustibilul necesar funcţionării motopompelor", a declarat căpitanul Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj.

Conform sursei citate, pe una din străzile din cartierul Brestei, Fermierului, afectată de inundaţii, s-a realizat o rigolă pe o lungime de 800 metri în vederea colectării apelor din curţile localnicilor, dar şi aleilor laterale, pe care apoi, cu ajutorul motopompelor, să o deverseze în Balta Craioviţa şi râul Jiu.

Pe cele 14 străzi pe care se acţionează pentru a evacua apa, circulaţia a fost blocată.

Rămân în continuare blocate drumul judeţean DJ 641 Caracal - Mischii, în localitatea Pieleşti, şi drumul comunal DC 279, care face legătura între satele Sopot şi Cernat, care este inundat pe o distanţă de o sută metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici