Cristi Puiu a refuzat să poarte masca pe scena TIFF: ”Suntem trataţi ca vitele”. Discurs manifest al regizorului: ”O să mergeţi în mâini dacă vi se cere”

  • Cristi Puiu a refuzat să poate masca atunci când a fost invitat pe scena Festivalului Internaţional de Film Transilvania
  • Cristi Puiu a afirmat că este inuman că cineva să stea cu mască pe faţă 200 de minute, atât cât dura proiecţia filmului Malkrog
9512 afișări
Imaginea articolului Cristi Puiu a refuzat să poarte masca pe scena TIFF: ”Suntem trataţi ca vitele”. Discurs manifest al regizorului: ”O să mergeţi în mâini dacă vi se cere”

Cristi Puiu a refuzat să poate masca atunci când a fost invitat pe scena Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Organizatorii i-au cerut în mod special să îşi pună masca înainte să apară în faţa oamenilor, dar regizorul a refuzat.

Cristi Puiu a afirmat că este inuman că cineva să stea cu mască pe faţă 200 de minute, atât cât dura proiecţia filmului Malkrog. Puiu a intrat pe scenă cu masca în mână, iar în cadrul discursului său a făcut referiri şi la Revoluţia din decembrie 1989.

Gestul regizorului român nu a fost taxat în unanimitate, informează Cluj24.ro. Ba chiar a primit aplauze pentru gestul şi discursul său din partea mai multor persoane.

Începând de azi, purtarea măştii devine obligatorie în judeţele Cluj şi Mureş

Cristi Puiu a precizat şi că nu face parte dintre cei care cred că nu există virusul şi că respectă normele de distanţare socială. Motivul reacţii sale a fost pus pe seama slabei comunicări a autorităţilor care abordează întreaga situaţie de pe o poziţie de forţă faţă de cetăţeni.

”Am înţeles că de mâine (n.red. 8 august) se poartă mască de protecţie în aer liber la Cluj. Îmi pare rău pentru dumneavoastră. Este un film de 200 minute. Să staţi cu masca pe faţă şi să vă uitaţi la un film de 200 de minute este inuman. Vă rog să plecaţi când simtiţi că trebuie să ieşiţi. Când nu mai suportaţi, să plecaţi. Vă rog foarte mult! Dacă dumneavoastră sunteţi astăzi aici şi vă uitaţi la un film este pentru că au existat nişte oameni indisciplinaţi în România în Decembrie '89 care au spus nu dictaturii. Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu să ne trateze ca pe nişte vite. Există un virus, dar tonul autorităţilor statului este inacceptabil. Oamenii la Cluj sunt disciplinaţi şi atenţi la aceste detalii (cu referire la normele de distanţare socială), dar ca orice abuz trebuie amendat. Dacă nu o faceţi dumneavoastră, prin vot de această dată, nu o face nimeni. Respect distanţarea socială şi port masca de fiecare dată când intru într-un spaţiu închis, dar dacă mâine o să vă ceară dumneavoastră să mergeţi în mâini, credeţi-mă că o să mergeţi în mâini, pe Eroilor", a fost discursul lui Cristi Puiu, potrivit Cluj24.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici