CSM: Primirea, înregistrarea şi repartizarea aleatorie a dosarului lui Becali, regulamentare

Inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au constatat că primiea, înregistrarea şi repartizarea aleatorie a dosarelor lui Gigi Becali şi Dumitru Beciu la Tribunalul Bucureşti au fost regulamentare.

149 afișări
Imaginea articolului CSM: Primirea, înregistrarea şi repartizarea aleatorie a dosarului lui Becali, regulamentare

CSM: Primirea, înregistrarea şi repartizarea aleatorie a dosarului lui Becali, regulamentare (Imagine: Mediafax Foto)

Raportul inspectorilor judiciari privind modul în care a fost repartizat dosarul lui Gigi Becali la Tribunalul Bucureşti a venit la CSM şi s-a discutat în Secţia pentru judecători într-un timp foarte scurt, la o săptămână de la declanşarea verificărilor.

Miercuri seara, la postul Realitatea TV, vicepreşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi membru al CSM, judecătoarea Lidia Bărbulescu - care a participat la o emisune în duplex cu Gigi Becali, inculpat într-un dosar - a afirmat că în şedinţa de joi a Consiliului se va discuta modul în care a fost repartizat aleatoriu dosarul finanţatorului Stelei unui complet de recurs.

Joi, mai mulţi membri ai Secţiei pentru judecători a CSM nu ştiau că pe ordinea de zi figurează acest raport al inspectorilor Consiliului, însă jurnaliştilor li s-a comunicat de Biroul de presă că apare pe o listă suplimentară.

În urmă cu o săptămână, Consiliul Superior al Magistraturii s-a autosesizat în urma unor articole cu privire la eliberarea din arest a lui Gigi Becali, respectiv în legătură cu modul în care a fost repartizat dosarul la Tribunalul Bucureşti, unde cu două voturi din trei s-a hotărât punerea în libertate a acuzatului.

Biroul de presă al CSM a comunicat, pentru MEDIAFAX, că va fi verificat modul în care s-a repartizat aleatoriu dosarul privind judecarea cererii de liberare condiţionată sub control judiciar a lui Gigi Becali.

Consiliul Superior al Magistraturii precizează că asigură independenţa magistraţilor şi este singurul garant al respectării acestui principiu fundamental unui stat de drept.

Becali a fost eliberat vineri, 17 aprilie, după ce în dimineţa aceleeaşi zile dosarul a fost trimis de la Judecătoria sectorului 1 care respinsese cererea de liberare condiţionată a inculpatului. Dosarul a ajuns la ora 11.00 şi s-a stabilit ca la ora 14.00 dosarul să fie judecat.

Lidia Bărbulescu a afirmat, miercuri seara, la emisiunea televizată, că în termen de 24 de ore trebuie să se soluţioneze recursul.

Prezenţa Lidiei Bărbulescu la emisiune a generat nemulţumiri în rândul membrilor CSM cu atât mai mult cu cât a antamat chestiuni din dosare aflate în curs de soluţionare, respectiv cazul Gigi Becali şi al Mariei Nicola - judecătoarea care a fost exclusă din magistratură, miercuri, pentru încălcări ale procedurii de repartizare a dosarului lui Serghei Gorbunov (pus în libertate din motive medicale, el nefiind încarcerat la termen, ci după ce a numele său a apărut în cadrul anchetei dublului asasinat de la începutl anului de la Braşov).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici