CSM: Procurorul Dan Niţescu de la Parchetul instanţei supreme a încălcat normele de conduită

Procurorul Dan Alexandru Niţescu, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), a încălcat normele de conduită ale magistraţilor, a constatat Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

351 afișări
Imaginea articolului CSM: Procurorul Dan Niţescu de la Parchetul instanţei supreme a încălcat normele de conduită

CSM: Procurorul Dan Niţescu de la Parchetul instanţei supreme a încălcat normele de conduită (Foto: Shutterstock / Mediafax Foto)

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a constatat, în şedinţa de miercuri, că procurorul Dan Alexandru Niţescu a încălcat normele de conduită reglementate de articolele 17 şi 18 din Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor.

Potrivit dispoziţiilor articolului 17 din Cod, "judecătorii şi procurorii sunt datori să se abţină de la orice acte sau fapte de natură să compromită demnitatea lor în funcţie şi în societate", iar conform prevederilor articolului 18, "Relaţiile judecătorilor şi procurorilor în cadrul colectivelor din care fac parte trebuie să fie bazate pe respect şi bună-credinţă, indiferent de vechimea în profesie şi de funcţia acestora. Judecătorii şi procurorii nu îşi pot exprima părerea cu privire la probitatea profesională şi morală a colegilor lor".

Conform reprezentanţilor Biroului de presă a CSM, hotărârea membrilor Secţiei pentru procurori va fi luată în considerare la evaluarea profesională a magistratului Dan Alexandru Niţescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici