Cum ar trebui rezolvată problema câinilor fără stăpân? Ce răspunde Prefectul Capitalei

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaie răspunde la Videochat-ul Gândul întrebărilor cititorilor legate de rezolvarea problemei câinilor fără stăpân. Oficialul răspunde atât întrebărilor puse de cititori la rubrica de comentarii, cât şi celor adresate live, în timpul videochatului. Până acum, prefectul Mihai Atănăsoaei a avut ieşiri publice în care a prezentat "soluţii radicale" pentru reducerea numărului câinilor fără stăpân.

130 afișări
Imaginea articolului Cum ar trebui rezolvată problema câinilor fără stăpân? Ce răspunde Prefectul Capitalei

Videochat cu Prefectul Capitalei: Cum ar trebui rezolvată problema câinilor fără stăpân (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

CLICK AICI PENTRU LIVE VIDEO

LIVE TEXT:

Potrivit legii, PMB are în artibutie gestionarea cainilor vagabonzi

În prezent, PMB îi sterilizează şi le dă drumul pe domeniul public, respectiv îi relochează

Legea nu permite eutanasierea

Legea protectiei animalelor spune ca nu ai voie să eutanasiezi. În prezent nu există nicio autoritate locală, din cauza neconcordanţei legislative, care să ia vreo măsură. Această ambiguitate a legii şi presiunea mediatică a ONG-urilor a făcut ca primăriile să nu mai aplice legea, invocând tot felul de necondordanţe legislative. Autorităţile locale au îngheţat orice fel de măsură care de altfel există în lege.

Am facut nişte propuneri realiste, pragmatice

În 2010, 13.000 de persoane au fost agresate de câini vagabonzi

Vezi continuarea declaraţiilor Prefectului Capitalei pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici