Cum va arăta noul stadion din Craiova. Valoarea totală a investiţiei este de 55 de milioane de euro - FOTO

Vicepremierul Liviu Dragnea a prezentat, joi, la Craiova, proiectul stadionului ce va fi construit în locul actualului stadion "Ion Oblemenco", în valoare totală de 55 milioane euro.

7308 afișări
Imaginea articolului Cum va arăta noul stadion din Craiova. Valoarea totală a investiţiei este de 55 de milioane de euro - FOTO

Prezent la conferinţa de presă organizată de Primăria Craiovei pentru prezentarea viitorului stadion, vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a precizat că proiectul este finanţat în proporţie de 90% de MDRAP, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), şi 10% de Primăria Municipiului Craiova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Valoarea totală a investiţiei este de 55 de milioane de euro. Acum putem prezenta, în mod oficial, după ce s-a analizat concursul de soluţii, forma pe care o avea stadionul de la Craiova. Estimăm ca licitaţia de proiectare şi execuţie să înceapă în această lună, octombrie. Zilele următoare este comisia interministerială de avizare. După această comisie, se aprobă indicatorii tehnico-economici prin Hotărâre de Guvern, practic, discutăm de chestiuni de zile”, a spus Dragnea.

Licitaţia pentru realizarea proiectării şi execuţia lucrărilor va avea loc imediat după publicarea Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial.

Durata estimată a contractului este de 17 luni, din care pentru proiectare sunt alocate 2 - 2,5 luni, restul de timp fiind necesar pentru adaptarea la amplasament şi execuţia efectivă a lucrărilor de construcţie.

Potrivit prezentării, stadionul va avea 30.854 de locuri pentru spectatori, dintre care 624 pentru presă şi 222 pentru persoane cu dizabilităţi. Suprafaţa terenului este de 76.971 de metri pătraţi, iar suprafaţa construită - de 21.727 de metri pătraţi. Construcţia, cu o înălţime de până la 60 de metri, va avea cinci niveluri (parter şi patru etaje). Terenul de joc va fi prevăzut cu gazon natural, sistem de încălzire a gazonului pe timp de iarnă, sistem de drenare subterană vacuum, sistem automat de irigare, sistem de fotosinteză artificială, mobilier sportiv demontabil specific pentru meciuri de fotbal şi rugby.

Stadionul va avea, de asemenea, patru tuneluri de acces de intervenţie pe teren, câte una pe fiecare colţ al stadionului de câte şase metri înălţime, care sunt utile şi la organizarea concertelor şi va fi dotat cu sistem de nocturnă perimetrală.

Complexul sportiv cuprinde în incinta sa şi amenajări exterioare: platforme de acces pietonal şi zone verzi, căi de acces auto distincte pentru diferitele categorii de utilizatori, parcări pentru public (1.123 locuri pentru autoturisme şi 74 de autocare/ maşini de intervenţie), presă şi pentru forţele de intervenţie şi salvare, inclusiv helipad pentru aterizarea elicopterelor.

"Gradenele sunt prefabricate din beton armat şi sunt concepute în aşa fel încât din orice colţ al stadionului să existe vizibilitate perfectă a terenului de joc. Doamna primar a insistat foarte mult, şi am fost de acord pentru că a fost o propunere foarte bună, ca tribunele să fie foarte aproape de terenul de joc pentru a vedea cât mai bine jucătorii. Acoperişul conferă o imagine arhitecturală exterioară unică, dorind să fie o emblemă şi un reper pentru municipiul Craiova. Este realizat din tablă cu miez fonoabsorbant şi termoizolant şi este susţinut de o structură din fibre metalice. Zonele transparente sunt din sticlă acrilică şi policarbonat. Sub gradene sunt prevăzute spaţii pentru sportivi, grupuri sanitare, puncte de prim-ajutor, spaţii pentru presă, zonă de cazare sportivă cu 40 de camere şi facilităţi pentru recuperarea sportivilor, spaţii pentru evenimente, spaţii pentru bază şi administraţie. În afară de parcările din complex, alte 2.000 de locuri pentru autoturisme şi 80 pentru autocare vor fi puse la dispoziţie de primărie pe o rază de doi kilometri distanţă", a mai spus Liviu Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici