De Revelion, staţiunile Sinaia, Buşteni, Predeal şi Poiana Braşov au fost pline

Mii de turişti au petrecut vacanţa de Revelion pe pârtiile din Sinaia, Buşteni, Predeal şi Poiana Braşov, dar şi în zona Bran - Moieciu - Fundata, gradul de ocupare în hotelurile şi pensiunile din aceste staţiuni fiind în jur de 90 la sută.

296 afișări
Imaginea articolului De Revelion, staţiunile Sinaia, Buşteni, Predeal şi Poiana Braşov au fost pline

De Revelion, staţiunile Sinaia, Buşteni, Predeal şi Poiana Braşov au fost pline (Imagine: Zoltan Racz/Mediafax Foto)

Turiştii s-au distrat pe pârtii, s-au încălzit cu vin fiert sau ţuică fiartă şi au asistat la spectacole de muzică şi focuri de artificii pregătite pentru petrecerea de Anul Nou.

Zăpada pe pârtii a fost destul de bună, însă s-a intervenit şi cu tunurile de zăpadă pentru a face pârtiile bune de schiat sau săniuş.

De vineri până duminică, pârtiile din Predeal şi Poiana Braşov au fost arhipline, însă nu toţi turiştii au fost cazaţi în pensiuni sau hoteluri, mulţi dintre aceştia venind doar pentru schi, săniuş sau pentru a lua aer de munte.

Cei care nu au ajuns pe pârtii şi au rămas în Braşov au optat fie pentru un Revelion în Piaţa Sfatului sau la Patinoarul Olimpic din cartierul Tractorul, care a fost deschis până la sâmbătă la orele 03.00. Totuşi, nu foarte mulţi braşoveni au optat pentru un Revelion pe patine, doar câteva sute de persoane sărbătorind trecerea dintre ani la patinoar.

În Poiana Braşov există aproximativ 3.000 de locuri de cazare în hotelurile din staţiune, acestea fiind ocupate în proporţie de 90-95%. Unele hoteluri au avut chiar rezervări de 100% pentru seara de Revelion.

La o pensiune din Braşov sau Poiana Braşov preţul pentru camera dublă a fost de 1.000 de lei de persoană pentru trei nopţi şi 1.500 de lei pentru camera triplă. Pe lângă ofertele individuale, hotelierii au mai făcut şi oferte de grup, fiind închiriate vile în întregime. Astfel, pentru o vilă din Timişul de Jos, care poate adăposti un grup de 10 - 12 persoane, turiştii au plătit până la 1.800 de euro pentru un sejur de şase nopţi în perioada Revelionului.

La Predeal, şi-au petrecut Revelionul aproximativ 10.000 de turişti, locurile din hoteluri şi vile fiind ocupate în totalitate.

Potrivit primarului localităţii, Ionel Goidescu, cele 5.000 de locuri de cazare din hotelurile şi vilele din staţiune au fost ocupate în proporţie de sută la sută.

Preţurile pentru o noapte de cazare au fost mai mici faţă de cele practicate de hotelieri anul trecut, acestea variind între 100 şi 400 de lei pentru o cameră dublă pe noapte, de persoană.

Goidescu a apreciat însă că alţi peste 5.000 de turişti au petrecut Revelionul la Predeal în casele de vacanţă şi apartamentele din această staţiune.

Turiştii care au preferat un Revelion tradiţional, la ţară, au optat pentru pensiunile şi vilele incluse în Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), care, în judeţul Braşov, pune la dispoziţie aproximativ 3.000 de locuri de cazare în localităţi precum Bran, Moeciu, Poiana Mărului, Rîşnov, Zărneşti, Săcele sau Buneşti.

Pentru Revelion, gazdele din aceste localităţi au pregătit pachete cuprinse între 150 şi 300 de lei de persoană pe zi, preţ care a inclus micul dejun,
cina, masa festivă de Revelion şi program cu artificii.

"Gradul de ocupare a fost de circa 90-95% în unităţile de cazare din judeţ. Unii au solicitat prelungirea vacanţei, iar alţii au plecat deja spre case pentru că majoritatea încep serviciul, după sărbători", a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX Maria Stoian, preşedintele ANTREC.

Şi staţiunile prahovene Sinaia şi Buşteni au fost pline în această perioadă.

La Buşteni, gradul de ocupare a locurilor de cazare a fost de 85 la sută, aproximativ 3.000 de turişti petrecând Revelionul în această staţiune, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, Cristian Achim de la Centrul de Informare Turistică Buşteni.

Acesta a precizat că numărul turiştilor care au mers la Buşteni pentru a petrece Revelionul este aproximativ acelaşi ca şi anul trecut, însă, spre deosebire de anul trecut, când majoritatea turiştilor şi-a făcut din timp rezervări, anul acesta au fost şi turişti care s-au adresat Centrului de informare cu solicitări privind cazarea în 31 decembrie, la orele 19.00.

La Buşteni, preţurile pentru o noapte de cazare au variat în funcţie de condiţii, între 75 de lei şi 200 de lei de persoană pe noapte.

Multe dintre hoteluri au oferit clienţilor, pe lângă masă festivă, program artistic şi focuri de artificii.

Mii de turişti au mers la schi şi săniuş pe pârtia Calinderu din Buşteni, unde stratul de zăpada a atins 40 de centimetri după ce tunurile pentru zăpadă artificială au fost puse în funcţiune.

La Sinaia, peste 10.000 de turişti şi-au petrecut Revelionul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu, locurile de cazare din staţiune au fost ocupate în proporţie de aproape sută la sută, cu greu găsindu-se un loc liber în marile hoteluri.

Mădălina Roşu a precizat că unităţile cu capacitate redusă de cazare, respectiv vile, pensiuni şi hoteluri mici, au fost complet ocupate, iar locuri libere s-au mai găsit în câteva dintre hotelurile mari din staţiune.

Unii dintre hotelieri au menţinut preţurile de cazare la nivelul celor de anul trecut, în timp ce alţii au redus preţurile.

În noaptea dintre ani, multe hoteluri din Sinaia au organizat focuri de artificii, iar cântăreaţa Elena Gheorghe, care a reprezentat România la Eurovision în urmă cu doi ani, a susţinut spectacole în mai multe restaurante din staţiune.

Pe lângă cei aproape 10.000 de turişti care au ocupat locurile de de cazare omologate din Sinaia, alte câteva mii au petrecut Revelionul în această staţiune în casele de vacanţă şi apartamentele din oraş.

(Material realizat de Daciana Ilie, Mihaela Cojocariu, corespondenti@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici