DECLARAŢIA DE AVERE a lui Radu Mazăre: Primarul Constanţei are teren în Madagascar, o şalupă, 300.000 euro cash şi acţiuni la mai multe firme

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, are, potrivit ultimei declaraţii de avere, un teren în Madagascar luat în concesiune cu unul dintre fraţii săi, un apartament în Bucureşti, o şalupă, aproape 300.000 de euro cash, acţiuni la mai multe firme, totodată el împrumutând 600.000 euro unei persoane.

14121 afișări
Imaginea articolului DECLARAŢIA DE AVERE a lui Radu Mazăre: Primarul Constanţei are teren în Madagascar, o şalupă, 300.000 euro cash şi acţiuni la mai multe firme

Mazăre are teren în Madagascar, o şalupă, 300.000 euro cash şi acţiuni la mai multe firme

Potrivit ultimei declaraţii de avere, postate în luna iunie a anului trecut pe site-ul Primăriei Constanţa, Radu Mazăre deţine câte patru procente din două terenuri în Bucureşti, unul în suprafaţă de 24,16 metri pătraţi, iar celălalt de 35,68 metri pătraţi, achiziţionate în anul 2009.

Mazăre are şi 1,7 hectare de teren în Madagascar luat, în anul 2012, în concesiune cu fratele său Mihai. De altfel, el a fost în mai multe vacanţe în Madagascar şi anunţase că va merge acolo şi de Paşte. Mai mult, Mazăre spunea că pe terenul de 1,7 hectare vrea să construiască şapte bungalow-uri şi un restaurant.

Mazăre are şi un apartament în Bucureşti, construit în regie proprie, în 2013, cu o suprafaţă de 184,43 metri pătraţi.

Radu Mazăre mai deţine, conform declaraţiei de avere, o şalupă şi o remorcă pentru transportul acesteia.

În documentul citat, primarul Constanţei menţionează că nu deţine bijuterii sau obiecte de artă şi de cult.

El are însă 287.000 de euro cash şi un card de debit cu 5.000 de euro la City Bank, plus alte două carduri de credit, la City Bank şi la Banca Transilvania, dar fără cash colateral.

Conform declaraţiei de avere, Radu Mazăre este acţionar sau asociat şi are împrumuturi la mai multe societăţi comerciale: SC Sigma Trading SA Constanţa, SC Ideea Contrast SRL Constanţa, SC Comtext SA Constanţa, SC Xenoti SRL Constanţa, SC Conpress Group SRL Constanţa şi SC Royal Distribution Services SRL.

De asemenea, are şi un împrumut de 600.000 de euro acordat unei persoane fizice - Ioanis Poulos Skantzikas.

Radu Mazăre a menţionat, de asemenea, că a realizat, în calitate de primar al Constanţei, un venit de 33.909 lei, dar şi o "vânzare de acţiuni contract în rate", către Enterprises Inc of Monrovia Grecia, contra sumei de 60.000 de euro.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost reţinut, marţi noapte, pentru 24 de ore, de către procurorii anticorupţie, în urma audierilor de la sediul central al DNA, urmând ca edilul să fie prezentat instanţei, cu propunerea de arestare preventivă.

Radu Mazăre este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la un reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă", pentru a o ajuta pe aceasta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Edilul a fost ridicat de mascaţi de pe terasa unui restaurant din parcul bucureştean Herăstrău, de unde a fost dus la DNA. Cei care au mers să îl ridice pe Mazăre i-au prezentat acestuia actele în baza cărora are loc acţiunea. După ce a citit documentele, la masă, pe terasa restaurantului, Mazăre a plecat însoţit de mascaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici