Declaraţii contradictorii ale bărbatului care a înjunghiat un brancardier din Cluj

Bărbatul reţinut după ce a înjunghiat un brancardier de la UPU Cluj, Marius David, a susţinut în faţa anchetatorilor că l-a atacat pe brancardier pentru că nu i-a tratat pe el şi pe soţia sa, ulterior declarând jurnaliştilor că nu l-a înjunghiat, iar apoi că acesta "a făcut prea multe crime".

2073 afișări
Imaginea articolului Declaraţii contradictorii ale bărbatului care a înjunghiat un brancardier din Cluj

Declaraţii contradictorii ale bărbatului care a înjunghiat un brancardier din Cluj (Imagine: Mediafax foto)

Marţi după-amiază, la ieşirea din sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, apărătorul din oficiu al lui Marius David (zis Gore), Octavian Tuţu, a declarat că bărbatul a susţinut în apărarea sa, în faţa procurorilor, că l-a atacat pe brancardier pentru că acesta nu i-a tratat pe el şi pe soţia sa, când s-au prezentat duminică la Unitatea de Primiri Urgenţe Cluj.

Potrivit avocatului, "Gore" a susţinut în faţa anchetatorilor că, în urma acestui fapt, soţia sa a decedat, însă aceasta se afla, marţi, pe holul Palatului de Justiţie.

"Nu l-am înjunghiat, e o făcătură", le-a spus "Gore" jurnaliştilor aflaţi în faţa instituţiei.

Întrebat din nou de jurnalişti de ce l-a înjunghiat pe brancandier, acesta a răspuns: "A făcut prea multe crime".

Marius David, zis Gore, a fost cercetat până în prezent pentru mai multe fapte de violenţă.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Alma Bruja-Brehariu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că Marius David a fost judecat pentru mai multe fapte de violenţă de-a lungul timpului, printre care vătămare corporală, vătămare corporală gravă, viol, ultraj şi tâlhărie.

La rândul său, comisarul-şef Marcel Bonţidean, şeful Poliţiei Cluj-Napoca, a adăugat că ultima faptă a lui "Gore" a avut loc în primăvara anului 2011, când el s-a tăiat cu cuţitul pe stradă, în urma unui scandal în familie. Atunci, Marius David a fost cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri şi a fost internat la clinica de psihiatrie.

De-a lungul vremii, "Gore" a declarat pentru diverse publicaţii sau posturi de televiziune că îi va întrece pe Râmaru şi Jack the Ripper.

Într-un interviu acordat în 2005, din Penitenciarul Gherla, ziarului "Clujeanul", "Gore" spunea că Satana îl vizita des în celulă în Spania.

"Am stat închis un an şi cinci luni în Spania. Singur în celulă. Satana mă vizita des. Am văzut-o, a trecut pe lângă mine! Însă eu îl am în mine pe Tatăl meu prea Sfânt. Eu port numele lui Dumnezeu: Iisus, Iisus, Iisus, am ajuns în cer şi stau în veci la călcâiul lui drept. Numele lui este «Iisus, Iisus, Iisus», deci de trei ori Iisus, şi nu Iisus Hristos! Iisus Hristos este o minciună a istoriei!", spunea "Gore".

Pe de altă parte, Gore a rămas în legenda urbană cu mai multe declaraţii, unele dintre ele extrem de şocante: "Funar trebuie să-mi dea decoraţie, pentru că am făcut Clujul cunoscut în România", "N-am violat pe nimeni, am scurtat puţin preludiul. Niciun clujean nu trebuie să se mai teamă, dar femeile să nu se mai atingă de mine, că se lasă cu obturaţii vaginale", spunea "Gore" pentru "Clujeanul".

În 2001, într-o declaraţie dată din arest unui post de televiziune, Gore afirma că este iubit de soţia unui poliţist.

"Soţia unuia din Poliţie mă place rău de tot. M-a pupat pe tot corpul. O profesionistă!", susţinea el.

Potrivit ziarului "Clujeanul", "Gore" s-a născut în Bucureşti şi a venit în Cluj la mijlocul anilor '90. Despre el s-a auzit în acea vreme că a venit la Cluj deoarece avusese ceva de împărţit cu Fane Spoitoru, cu care s-ar fi certat şi care şi-ar fi pus oamenii să-l bată. Lucru care, se pare, s-a şi întâmplat.

Conform aceleiaşi surse, venirea la Cluj a lui "Gore" a fost determinată de căsătoria sa cu Carmen, pe care a cunoscut-o în Germania, unde se aflau amândoi la muncă.

"Gore" a atras în anturajul său multe personaje din lumea interlopă a Clujului, în special tineri care îi căutau protecţia. Scandalurile pe care le-a provocat între anii 1995 şi 1996 în mai multe discoteci şi cluburi au ajuns de notorietate: zeci de persoane bătute, tinere agresate sexual etc. Cu toate acestea, nimeni nu a îndrăznit să depună plângeri la Poliţie. În 12 martie 1996, Gore i-a rupt mandibula unui tenor de la Opera Română din Cluj şi l-a tăiat cu sabia ninja pe fratele acestuia, un cascador. Atunci, Gore a fost arestat pentru vătămare corporală gravă şi ultraj contra bunelor moravuri.

Publicaţia menţionată mai nota că, ulterior, o studentă a depus plângere împotriva lui "Gore", afirmând că a fost supusă la perversiuni sexuale în toaleta unui club. Astfel, Gore a fost trimis în judecată şi pentru viol şi lipsire de libertate. A beneficiat de o pedeapsă de mai puţin de doi ani de închisoare şi, după ce a executat jumătate din ea, a ieşit din închisoare, pentru "bună purtare". Gore a fost arestat din nou, în 27 iunie 2000, de data aceasta în centrul Clujului, după ce a fost reţinut de o trupă de mascaţi. Alături de el au fost arestaţi Sebastian Chira, zis Sebi, iar ulterior, Claudiu Matei (zis Mesi). Acuzaţiile erau de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Arestarea lui Gore şi a prietenilor săi a survenit unor scandaluri provocate de aceştia la barul de noapte "Opera" şi în discoteca "Sun". Aceştia participaseră la celebrarea zilei de naştere a lui Mesi, care împlinise 24 de ani. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în cele două localuri, Gore, Sebi şi cu Mesi au spart sticle şi au stropit clienţii cu şampanie, s-au legat de o tânără aflată în compania unor cetăţeni olandezi şi au aruncat cu portocale în aceştia.

Potrivit sursei citate, în rechizitoriu se arăta că "Gore" a mimat, pe ringul de dans, un act sexual cu amanta sa. El a fost arestat preventiv pentru ultraj contra bunelor moravuri şi, timp de aproape şase luni, a fost închis. După ce a ieşit din închisoare, Gore a cerut ca procesul să fie strămutat. Solicitarea i-a fost admisă. În cursul anului 2001, o instanţă din Oradea l-a condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru ultraj contra bunelor moravuri, dar "Gore" dispăruse din ţară.

Florin Marius David a fost expulzat din Spania în luna februarie 2005, alături de un mare grup de infractori români. Avionul în care se afla grupul de expulzaţi a aterizat la Bucureşti în 24 februarie. Imediat după ce a ajuns în România, Gore a fost arestat şi, potrivit propriilor declaraţii, internat cu probleme psihice la Spitalul Penitenciar Jilava. În 16 martie 2005, Curtea de Apel Bucureşti a confirmat mandatul de executare a pedepsei emis pe numele lui Florin Marius David. Gore a fost transferat, în 27 iulie 2005, la închisoarea din Gherla, de unde a fost eliberat un an mai târziu.

Marius David a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, pentru tentativă de omor calificat, după ce a înjunghiat un brancardier de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj.

El va fi prezentat, miercuri, instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Incidentul a avut loc marţi dimineaţă, iar Marius David, zis "Gore", a dispărut de la locul faptei, fiind prins ulterior în curtea Spitalului TBC din Cluj-Napoca, după care a fost dus la audieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici