Deputat PDL: Ar trebui să existe o consiliere a femeilor care doresc să facă avort

Deputatul PDL Marius Dugulescu a declarat, marţi, că subcomisia parlamentară pentru demnitate umană va discuta "chestiuni legate de avort", el susţinând că ar trebui să existe o consiliere a femeilor care doresc să facă avort.

110 afișări
Imaginea articolului Deputat PDL: Ar trebui să existe o consiliere a femeilor care doresc să facă avort

Deputat PDL: Ar trebui să existe o consiliere a femeilor care doresc să facă avort (Imagine: Dragos Cristescu/Mediafax Foto)

"Suntem pe primele locuri în privinţa avorturilor, mi-aş dori ca România să nu mai fie fruntaşă la avorturi. Nu putem discuta despre interzicerea avorturilor, ci de a exista o consiliere a femeilor care intenţionează să facă avort", a precizat, într-o conferinţă de presă, Marius Dugulescu.

El a declarat că marţi a avut loc şedinţa inaugurală a subcomisiei parlamentare pentru demnitate umană din cadrul Comisiei pentru drepturile omului, Parlamentul României devenind al cincilea for legislativ care înfiinţează un cadru legal pentru "afirmarea demnităţii umane", după PE, Congresul SUA, Parlamentul Marii Britanii şi al Republicii Lituania.

Subcomisia, formată din şapte deputaţi, este condusă de Marius Dugulescu şi va promova, potrivit acestuia, "principiul că drepturile omului şi demnitatea sa sunt intrinseci fiinţei sale şi constituie fundamentul tuturor drepturilor umane".

Dugulescu a apreciat că era nevoie de o astfel de subcomsie parlamenatră pentru că multe din situaţiile sau petiţiile semnalate de cetăţeni ţin "de demnitatea umană".

În opinia deputatului PDL, "demnitatea umană are un spectru foarte larg" şi ţine atât de "fiinţele de dinainte de naştere", adică de "copiii care nu sunt născuţi", cât şi de cele care trec de viaţă.

Deputatul PDL a dat şi exemplu de teme care ar putea fi analizate de subcomisia parlamentară de demnitate umană de genul: "O femeie are dreptul la avort, dar care este dreptul copilului de a se naşte?".

Deputaţii din subcomisia pentru demnitate umană vor avea un punct de vedere şi asupra unui proiect de lege privind interzicerea clonării în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici