DIPLOME FALSE la Universitatea "Vasile Goldiş". Percheziţii în opt judeţe: Anchetatorii ridică documente şi calculatoare

Procurorii şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au descins miercuri, la Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" şi la filialele acesteia din opt judeţe, într-un dosar privind eliberarea unor diplome false, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

3241 afișări
Imaginea articolului DIPLOME FALSE la Universitatea "Vasile Goldiş". Percheziţii în opt judeţe: Anchetatorii ridică documente şi calculatoare

DIPLOME FALSE la Universitatea "Vasile Goldiş". Percheziţii în opt judeţe

UPDATE: Anchetatorii ridică documente şi calculatoare de la filiala Petroşani a Universităţii "V. Goldiş"

Conducerea filialei din Petroşani a Universităţii "Vasile Goldiş" afirmă că anchetatorii care fac percheziţii la sediul instituţiei ridică documente şi calculatoare, în timp ce la Arad sunt jandarmi şi poliţişti la mai multe sedii ale universităţii, dar şi la biroul unui executor care predă acolo.

Directorul filialei din Petroşani a Universităţii "Vasile Goldiş", Milu Vladislav, a declarat, miercuri seară, corespondentului MEDIAFAX că la sediul instituţiei au loc percheziţii, în cadrul unui dosar instrumentat la nivel naţional.

"Nu ştiu mai mult, ne iau documentele şi calculatoarele", a spus Milu Vladislav.

Percheziţii au loc şi la sediul din Deva al universităţii, unde anchetatorii verifică mai multe acte.

Totodată, poliţişti şi jandarmi se află, miercuri seară, în faţa mai multor sedii ale Universităţii private "Vasile Goldiş" din Arad, dar şi la birourile unor persoane care activează în sistemul judiciar arădean şi care predau la Facultatea de Ştiinţe Juridice, printre care un executor judecătoresc.

Accesul în rectorat şi în celelalte sedii ale instituţiei de învăţământ superior nu este permis încă de miercuri după-amiază de către paznicii angajaţi, nici jurnaliştii şi nici angajaţii universităţii neputând intra în sediul rectoratului sau în alte clădiri în care au loc cercetări.

"Aveam o întâlnire cu mai mulţi colegi profesori, dar mi s-a transmis că au loc ceva acţiuni legale şi nu putem intra în sediul rectoratului", a declarat un profesor de psihologie.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, conducerea universităţii arădene nu a putut fi contactată pentru a prezenta un punct de vedere cu privire la percheziţii.

Potrivit surselor citate, acţiunea este coordonată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu ajutorul structurilor Direcţiei Generale Anticorupţie.

"Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române, efectuează în prezent mai multe percheziţii la domiciliul unor persoane, precum şi la sediile unor instituţii de învăţământ superior, locaţii aflate pe raza a 8 judeţe (Arad, Bihor, Bistriţa Năsăud, Hunedoara, Baia Mare, Satu Mare, Sălaj şi Gorj)", informează printr-un comunicat, Ministerul Public.

Patru dintre cele opt judeţe în care au loc percheziţii sunt Arad, Bistriţa, Hunedoara şi Bihor, au mai spus sursele citate.

Mai multe persoane urmează să fie ridicate pentru audieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici