Directorul Apa Nova Bucureşti, Lavinia Săniuţă, audiată ca martor la DNA, timp de două ore

Directorul Apa Nova Bucureşti, Lavinia Săniuţă, a părăsit, luni după-amiază, sediul DNA Ploieşti, după ce a fost audiată ca martor aproximativ două ore şi jumătate în dosarul în care procurorii anticorupţie anchetează fapte de trafic şi cumpărare de influenţă în favoarea companiei Apa Nova.

1066 afișări
Imaginea articolului Directorul Apa Nova Bucureşti, Lavinia Săniuţă, audiată ca martor la DNA, timp de două ore

Directorul Apa Nova Bucureşti, Lavinia Săniuţă, audiată ca martor la DNA, timp de două ore (Imagine: Liviu Adascalitei / Mediafax Foto)

La ieşirea din sediul DNA Ploieşti, Lavinia Săniuţă, soţia fostului ministru de Interne Marian Săniuţă, a refuzat să facă declaraţii cu privire la prezenţa sa la DNA şi, întrebată despre ilegalităţile semnalate de către anchetatori în legătură cu activitatea companiei Apa Nova, Săniuţă le-a răspuns jurnaliştilor: "Ştiţi dumneavoastră?", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Surse judiciare au declarat că Lavinia Săniuţă a fost citată ca martor în dosarul Apa Nova, iar anchetatorii nu au schimbat încadrarea juridică în privinţa acesteia.

Tot luni, la DNA Ploieşti a fost citat şi s-a prezentat Mircea Macri, angajat al Apa Nova Bucureşti, care se ocupă de derularea contractului de concesiune încheiat între Primăria Capitalei şi operatorul de servicii de apă şi canalizare.

Atât Lavinia Săniuţă, cât şi Mircea Macri au fost citaţi iniţial pentru a da declaraţii la DNA Ploieşti săptămâna trecută, însă niciunul dintre ei nu s-a prezentat, Lavinia Săniuţă din cauza unor probleme de sănătate, iar Mircea Macri pentru că nu se afla în ţară.

Lavinia Săniuţă este director general al Apa Nova Bucureşti din vara acestui an şi este, de asemenea, directorul Veolia România, din care face parte şi Apa Nova alături de alte companii membre ale grupului francez Veolia care au afaceri în domeniul furnizării de apă şi agent termic pe teritoriul României.

În dosarul de corupţie în care este implicat numele companiei Apa Nova Bucureşti au fost audiate şi alte persoane din conducerea Apa Nova, între care directorul executiv Mihai Savin, mai mulţi directori adjuncţi, dar şi liderul de sindicat şi şeful Direcţiei de pază din cadrul companiei.

În acest dosar au calitatea de suspect cinci persoane, între care cetăţenii francezi Bruno Roche, fost director al Apa Nova, pus sub control judiciar, şi Laurent Lalague, de asemenea fost director în cadrul Apa Nova şi care nu s-a prezentat la DNA săptămâna trecută, trimiţându-şi doar avocaţii.

Pe lângă cei doi francezi suspectaţi de cumpărare de influenţă, în acelaşi dosar sunt cercetaţi pentru cumpărare şi trafic de influenţă Coston Berevoianu, fostul consilier personal al primarului suspendat al Capitalei Sorin Oprescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu şi omul de afaceri Ovidiu Semenescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici