Directorul comercial Apavil Vâlcea, arestat după ce primit bani pentru atribuirea unor contracte

Directorul comercial al societăţii cu capital de stat Apavil din Vâlcea, Ion Ionescu, a fost arestat preventiv, vineri seară, de Tribunalul Dolj, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită 20.000 de lei şi 1.000 de euro pentru a atribui contracte de achiziţie publică unei firme.

623 afișări
Imaginea articolului Directorul comercial Apavil Vâlcea, arestat după ce primit bani pentru atribuirea unor contracte

Directorul comercial Apavil Vâlcea, arestat după ce primit bani pentru atribuirea unor contracte

Ion Ionescu a fost reţinut, joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Craiova, care au cerut Tribunalului Dolj arestarea lui preventivă, pentru luare de mită. Judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis cererea şi a emis pe numele lui Ion Ionescu un mandat de arestare pentru 29 de zile. Ionescu a fost dus în arestul Poliţiei.

Decizia Tribunalului Dolj nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

Potrivit unor documente ale procurorilor, în perioada septembrie - decembrie 2014, un reprezentant al SC Hidroprest Steel SA, i-ar fi dat lui Ion Ionescu 1.000 de dolari şi 5.000 de lei, pentru ca acesta să atribuie firmei, prin încredinţare directă, contracte de achiziţie publică vizând necesarul SC Apavil SA Vâlcea aferent anului 2015.

"De comun acord, cei doi au stabilit ca inculpatul Ionescu Ion să primească, în numerar, suma de 10.000 de dolari americani, iar în funcţie de cuantumul contractelor atribuite, să-i mai fie remis un procentaj de 15% din contravaloarea acestora, din care să fie scăzută suma dată în avans", au scris procurorii în ordonanţa de reţinere.

Joi, procurorii DNA l-au prins pe directorul comercial Ion Ionescu în flagrant, după ce a primit 1.000 de euro şi 20.000 lei de la un reprezentat al firmei SC Hidroprest Steel SA. Ulterior, anchetatorii au făcut percheziţii la locuinţa lui Ion Ionescu.

Apavil Vâlcea este o societate pe acţiuni, cu capital integral de stat, ce se ocupă de furnizarea serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare în mai multe localităţi din Vâlcea. Societatea are ca acţionari Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, Consiliul Judeţean Vâlcea şi unităţile teritoriale din judeţ.

Conform contractului de mandat din 20 februarie 2014, aprobat prin decizia Consiliului de Administraţie al SC Apavil SA Vâlcea, Ion Ionescu deţine funcţia de director comercial, având atribuţii de serviciu cu privire la coordonarea şi conducerea activităţilor desfăşurate în vederea scopului şi obiectivului de activitate al societăţii şi, implicit, achiziţionarea de bunuri şi servicii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici