Căşuneanu s-a declarat intimidat de Voicu şi afirmă că i-a dat bani de teamă că ajunge la MAI. Vezi aici rechizitoriul

Costel Căşuneanu a declarat atât procurorilor cât şi în faţa instanţei, cu ocazia judecării cererii de arestare preventivă a sa, că a fost intimidat de Voicu şi că i-a dat acestuia bani de teamă că senatorul ar putea ajunge ministru de Interne şi că, în cazul unui refuz, s-ar putea răzbuna.

145 afișări
Imaginea articolului Căşuneanu s-a declarat intimidat de Voicu şi afirmă că i-a dat bani de teamă că ajunge la MAI. Vezi aici rechizitoriul

DNA: Căşuneanu s-a declarat intimidat de Voicu şi afirmă că i-a dat bani de teamă că ajunge la MAI (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Vezi aici rechizitoriul - I

Vezi aici rechizitoriul - II

Vezi aici rechizitoriul - III

Potrivit rechizitoriului cauzei, întocmit de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi obţinut de MEDIAFAX, omul de afaceri Costel Căşuneanu afirmă că l-a perceput pe Cătălin Voicu drept "o persoană puternică, în sensul că era înconjurat de oameni foarte puternici".

"Uneori, din dorinţa de a lăsa o impresie favorabilă în privinţa sa, sub aspectul puterii pe care o are în viaţa publică, (Voicu, n.r.) vorbea despre relaţiile sale cu oameni politic, magistraţi, avocaţi, generali, persoane cu funcţii de conducere din Poliţia Română, persoane din serviciile secrete. Cred că proceda în acest mod deoarece voia să mă impresioneze şi să-şi etaleze puterea care nu era numai la nivel declarativ, ci i-am perceput-o şi prin prisma persoanelor pe care le-am văzut în anturajul său", spune omul de afaceri Costel Căşuneanu, citat de procurori în rechizitoriul întocmit în cazul Voicu.

Exemplificând, Căşuneanu nominalizează câteva dintre persoanele "importante" pe care le-a văzut în anturajul senatorului Cătălin Voicu: generalul Isac, prezentat lui Căşuneanu ca "făcând parte din serviciile secrete", generalul Suceavă de la Academia de Poliţie, generalul Marin de la SRI, Marian Vanghelie, Dan Nica, Viorel Hrebenciuc sau "domnul Georgescu de la DGA" (Direcţia Generală Anticorupţie a Ministerului de Interne, n.r.).

În faţa judecătorilor instanţei supreme, Căşuneanu declara, în 9 aprilie, că Voicu i-a inspirat frică.

"Arăt că Voicu mi-a inspirat frică la ideea că o persoană ca el ar putea să ajungă ministru de Interne, pentru că «te leagă imediat», purtam această idee în subconştientul meu", afirmă Căşuneanu în declaraţia din 9 aprilie din faţa instanţei supreme, document citat în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA.

Procurorii arată, de altfel, în mai multe fragmente ale rechizitoriului că aceasta "apărarea" pe care şi-a pregătit-o Căşuneanu, şi el trimis în judecată alături de Voicu, a fost axată pe negarea acuzaţiei de cumpărare de influenţă şi susţinerea ideii că, deşi nu credea în intervenţiile lui Voicu, i-a dat acestuia în mai multe rânduri bani, cu titlu de împrumut deşi nu-i era clar că-i va primi înapoi, de frică să refuze cererile unui posibil viitor ministru de Interne.

Senatorul Cătălin Voicu, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi, respectiv, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procesul în care cei patru vor fi judecaţi va începe în 14 iulie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici