DNA: Cauţiune de 4.500.000 de lei pentru Lucian Duţă, fost preşedinte CNAS, cercetat pentru luare de mită. Unul din dosare vizează cardul de sănătate

DNA anunţă că Lucian Duţă, fost preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) este cercetat sub control judiciar, cu fixarea unei cauţiuni de 4.500.000 de lei, pentru luare de mită. Unul dintre contractele pentru care ar fi primit bani se referă la implementarea cardului de sănătate.

751 afișări
Imaginea articolului DNA: Cauţiune de 4.500.000 de lei pentru Lucian Duţă, fost preşedinte CNAS, cercetat pentru luare de mită. Unul din dosare vizează cardul de sănătate

DNA: Cauţiune de 4.500.000 de lei pentru Lucian Duţă, fost preşedinte al CNAS, cercetat pentru luare de mită. Unul din dosare vizează cardul de sănătate (Imagine Bogdan Stamatin / Mediafax Foto)

"În perioada 2010 – 2012, inculpatul Duţă Nicolae Lucian, în calitate de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, având atribuţii de ordonator de credite, a pretins şi primit, în mod repetat, de la reprezentanţii a două firme de software, foloase necuvenite pentru a asigura semnarea şi derularea în bune condiţii a unor contracte/acte adiţionale încheiate de instituţia pe care o reprezenta cu societăţile respective", transmite DNA printr-un comunicat de presă.

Procurorii spun că ar fi cerut 5.000.000 euro, în legătură cu încheierea şi derularea unui act adiţional la contractul pentru realizarea unui Parteneriat pentru Proiectarea, Construirea şi Operarea unui Sistem Informatic Unic Integrat al Asigurărilor de Sănătate din România, 2.400.000 euro pentru a susţine încheierea şi derularea unui act adiţional la contractul pentru realizarea unui Parteneriat pentru Proiectarea, Construirea şi Operarea unui Sistem Informatic Unic Integrat al Asigurărilor de Sănătate din România, extindere CASA - OPSNAJ, 200.000 euro în legătură cu încheierea şi derularea unui acord – cadru de servicii, având ca obiect furnizarea soluţiei informatice de implementare a Cardului Naţional de Asigurări Sociale de Sănătate şi interconectarea acestora cu Sistemul Informatic Unic Integrat, 1.000.000 euro în legătură cu încheierea şi derularea contractului pentru furnizarea de servicii privind implementarea prescripţiei electronice.

"Sumele de bani au fost remise inculpatului Duţă Nicolae Lucian fie în numerar (în mai multe tranşe) fie prin virament în contul unei firme pe care acesta o controla (prin operaţiuni economice ce au la bază contracte fictive de prestări servicii). Din sumele de bani virate în contul firmei controlate de Duţă Nicolae Lucian au fost efectuate o serie de plăţi în favoarea acestuia, spre exemplu: contravaloarea unor bilete de avion, cazare la alte hoteluri din ţară şi străinătate, precum şi plăţi pentru achiziţionarea un teren în mun. Bucureşti, într-o zonă rezidenţială exclusivistă, pe care a fost emisă autorizaţie de construire pentru P+4", mai spune DNA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici