DNA: Prezentatorul Andrei Bădin, urmărit penal pentru luare de mită

Prezentatorul Andrei Bădin, de la postul de televiziune B1, este urmărit penal pentru luare de mită, după ce, în august 2013, ar fi primit 5.000 de lei pentru a nu continua o campanie de presă care o viza pe Rovana Plumb, atunci ministru al Mediului.

3574 afișări
Imaginea articolului DNA: Prezentatorul Andrei Bădin, urmărit penal pentru luare de mită

DNA: Prezentatorul Andrei Bădin, urmărit penal pentru luare de mită

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, joi, că Andrei Dan Bădin este urmărit penal pentru luarea de mită, acestuia fiindu-i aduse la cunoştinţă acuzaţiile.

"În luna august 2013, numitul Bădin Andrei-Dan, realizator al unei emisiuni televizate, difuzată de un post de televiziune naţional, a pretins şi primit de la un denunţător suma de 5.000 de lei, pentru a nu continua o campanie de presă care viza, la acel moment, pe Ministrul Mediului şi al Schimbărilor Climatice", au scris procurorii în ordonanţa de efectuare a urmăririi penale.

Anterior, B1 TV a anunţat, într-un comunicat remis joi agenţiei MEDIAFAX, că, în urma informaţiilor apărute în presă privind o posibilă punere sub învinuire penală a jurnalistului Andrei Bădin, a decis să suspende atât apariţia acestuia în emisiunile televiziunii, cât şi implicarea sa în deciziile editoriale.

B1 TV a precizat că această decizie este valabilă până la clarificarea situaţiei de către organele competente.

"Andrei Bădin beneficiază în mod firesc de prezumţia de nevinovăţie şi suntem convinşi că va lămuri acuzaţiile care i se aduc. Totuşi, din respect pentru telespectatorii noştri, simpla suspiciune de încălcare a codului deontologic al profesiei de jurnalist ne-a determinat să luăm, de comun acord cu Andrei Bădin, decizia de retragere a sa din emisiunile postului", potrivit B1 TV.

Andrei Bădin este urmărit penal pentru luare de mită în dosarul în care fostul şef al Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Adrian Duicu, este acuzat că făcea trafic de influenţă de la biroul premierului Victor Ponta, au declarat surse judiciare pentru Gândul.

Ajuns în arest preventiv pentru corupţie, Duicu a susţinut în faţa procurorilor DNA că i-ar fi dat bani prezentatorului TV Andrei Bădin pentru a nu face o emisiune despre ministrul Rovana Plumb. În dosar sunt interceptări în cauză.

Andrei Bădin este prezentator la B1 Tv şi în trecut a activat şi în cadrul Antena 3, televiziune parte a trustului Intact fondat de Dan Voiculescu.

Din informaţiile prezentate până acum de procurori reiese că Adrian Duicu conducea în Mehedinţi o reţea de corupţie integrată. Potrivit DNA, în centrul reţelei ar fi Duicu şi fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, Constantin Ponea.

Duicu îşi folosea influenţa politică pentru a-l menţine în funcţie pe Ponea, dar şi pentru a-l promova la Bucureşti în structurile centrale. Acesta ar fi cerut ca Ponea să fie menţinut la conducerea IPJ Mehedinţi şi apoi avansat, iar în schimb poliţistul i-ar fi promis că îl scapă de dosarul de incompatibilitate de la ANI.

Potrivit Gândul, Adrian Duicu apare în stenogramele depuse la dosarul traficului de influenţă. Într-una din interceptări, Duicu i se lăuda lui Ionel Georgescu că problema lui "s-a rezolvat": "Ce-ai zis tu, ce vrei tu, la Direcţia Anti-Fraudă". Ca garanţie, Duicu ar fi spus: "sunt cu premieru’, aici, la masă".

Ionel Georgescu a fost propus de PSD, în 2009, la conducerea DGIPI, serviciul secret al Ministerului de Interne. Numele său se leagă de scandalul care a dus la ieşirea PSD din coaliţia de guvernământ cu PDL din 2009.

Mai precis, Ionel Georgescu era promovat şi susţinut pentru şefia DGIPI de către Cătălin Voicu şi de fostul general Mitică Iliescu. Din dosarul fostului senator PSD Cătălin Voicu rezulta că acesta dorea chiar să devină ministrul Internelor. În schimb, la minister au fost numiţi Gabriel Oprea, Dan Nica şi apoi Liviu Dragnea. Premierul Boc a respins propunerea ca Ionel Georgescu să fie numit la şefia DGIPI, acesta fiind şi unul din motivele pentru care PSD a părăsit la acel moment Guvernul, potrivit Gândul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici