Video Doi deţinuţi de la Penitenciarul Codlea coordonau o reţea de proxeneţi din Braşov

O reţea de trafic de persoane a fost destructurată de DIICOT Braşov, liderii reţelei fiind doi deţinuţi de la Penitenciarul Codlea, care timp de aproape un an i-au coordonat din închisoare, prin telefoanele mobile, pe ceilalţi membri ai grupării, care racolau tinere şi le obligau să se prostitueze.

865 afișări

Cei doi deţinuţi coordonau "afacerea" prin intermediul telefoanelor mobile pe care le primeau prin pachetele trimise de cunoscuţi, ei fiind încarceraţi la Codlea din octombrie 2009, pentru infracţiuni similare.

Procurorul DIICOT Braşov Alen Toroiman a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că pe lângă cele două persoane încarcerate, în acest caz mai sunt şapte suspecţi, cinci dintre aceştia fiind arestaţi preventiv, iar alţi doi fiind cercetaţi în stare de libertate, cu obligativitatea de a nu părăsi localitatea.

Conform sursei citate, cei doi deţinuţi - B.R (35 de ani) şi C.C. (29 de ani) - coordonau întreaga activitate din penitenciar, iar ceilalţi membri ai reţelei racolau tinere provenite din familii dezorganizate, pe care le obligau, folosind forţa fizică sau contrângerea psihică, să se prostitueze.

Până în prezent au fost descoperite şapte dintre victimele reţelei. Cele şapte fete provin din Cluj, Covasna sau Vrancea, iar patru dintre ele sunt minore, cea mai tânără având 15 ani.

Conform anchetatorilor, fetele erau obligate să întreţină relaţii sexuale cu câte doi-trei clienţi pe zi, pentru sume de 100 - 150 de lei, grupul de proxeneţi reuşind să obţină de pe urma tinerelor sume între 5.000 şi 37.000 de lei, începând din iunie 2009 şi până în mai 2010.

Cele patru minore obligate să se prostitueze au fost incluse într-un program de reintegrare socială coordonat de Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Brasov şi procurori ai DIICOT Brasov au definitivat, marţi, cercetările în cazul acestei grupări, care era formată din nouă persoane cu vârste cuprinse între 17 şi 35 de ani. Acestea sunt cercetate pentru constituirea unui grup infractional organizat, trafic de minori, prostituţie, proxenetism şi instigare la infracţiunea de vătămare corporală gravă.

"Activităţile acestui grup infracţional viza şi alte aspecte: reglări de conturi pe piaţa prostituţiei din Braşov, activităţi de trafic transfrontalier cu acte false prin intermediul cărora se dorea transportul peste graniţă a unor minore în scopul de a fi vândute, activităţi de violenţă comise la comandă şi diverse furturi", a spus Toroiman.

Cei nouă suspecţi riscă până la 20 de ani de închisoare pentru infracţiunile comise, a adăugat procurorul DIICOT Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici