Doi migranţi sirieni şi călăuzele lor, doi cetăţeni britanici, prinşi la Negru Vodă, Constanţa

Doi cetăţeni sirieni care au încercat să intre ilegal în România, din Bulgaria, prin zona localităţii Negru Vodă din judeţul Constanţa, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră, ulterior fiind găsite şi călăuzele acestora, doi britanici care urmau să îi transporte pe migranţi până în Germania.

417 afișări
Imaginea articolului Doi migranţi sirieni şi călăuzele lor, doi cetăţeni britanici, prinşi la Negru Vodă, Constanţa

Constanţa: Doi migranţi sirieni şi călăuzele lor, doi cetăţeni britanici, prinşi la Negru Vodă (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de reprezentanţii Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră de la Negru Vodă au observat, în noaptea de duminică spre luni, cu ajutorul sistemului electronic, în apropierea liniei de frontieră, două persoane care se deplasau spre teritoriul României, pe jos, dinspre Bulgaria, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cele două persoane - doi bărbaţi - au fost prinse şi întrucât nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost duse la sediul sectorului pentru verificări.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că cei doi sunt cetăţeni sirieni, în vârstă de 17 şi 18 ani.

Concomitent cu această acţiune, în urma extinderii cercetărilor, în apropierea oraşului Negru Vodă au fost identificaţi doi bărbaţi, cetăţeni britanici, în vârstă de 22 şi 23 de ani, care au intrat legal în România cu un autoturism înmatriculat în Bulgaria, ei fiind suspectaţi că au facilitat ajungerea celor doi sirieni pe teritoriul României. Ulterior, s-a stabilit ca aceştia intenţionau să îi preia şi să îi conducă pe cei doi migranţi sirieni până în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub pentru trecerea frauduloasă a frontierei prin intrarea în ţară, respectiv trafic de migranţi, cercetările fiind continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Cei doi cetăţeni sirieni au fost predaţi, luni după-amiază, autorităţilor de frontieră din Bulgaria, conform acordului existent între cele două state, iar cele două călăuze britanice au fost audiate de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici