Doi morţi şi doi dispăruţi după ce o ambarcaţiune turistică s-a scufundat pe Lacul Maggiore

Cel puţin două persoane au murit după ce o ambarcaţiune care transporta peste 20 de pasageri, printre care şi turişti, s-a scufundat din cauza vântului puternic pe Lacul Maggiore, în nordul Italiei, potrivit presei locale, citate de BBC.

384 afișări
Imaginea articolului Doi morţi şi doi dispăruţi după ce o ambarcaţiune turistică s-a scufundat pe Lacul Maggiore

Doi morţi şi doi dispăruţi după ce o ambarcaţiune turistică s-a scufundat pe Lacul Maggiore

Alte două persoane sunt date dispărute, potrivit rapoartelor.

Ambarcaţiunea s-a răsturnat duminică seara între oraşele Sesto Calende şi Arona, potrivit presei italiene.

Pompierii italieni au declarat că 19 persoane sunt în siguranţă, însă căutările lor continuă pentru cei daţi dispăruţi.

Attilio Fontana, preşedintele regiunii Lombardia, a declarat că „incidentul foarte grav” a fost cauzat de vremea nefavorabilă.

Ambarcaţiunea avea o lungime de 16 metri şi fusese închiriată de turişti, a precizat acesta pe Facebook.

Potrivit site-ului de ştiri La Repubblica, barca transporta 25 de persoane care sărbătoreau o zi de naştere când s-a răsturnat şi s-a scufundat la scurt timp după aceea.

Toată lumea de la bord a intrat în apă - dar mulţi dintre pasageri au înotat până la ţărm sau au fost salvaţi de alte ambarcaţiuni, au relatat alte instituţii media italiene.

Scafandrii şi un elicopter au fost mobilizaţi pentru a ajuta la căutările în capătul sudic al lacului, iar mai multe ambulanţe şi o ambulanţă aeriană au participat la faţa locului.

O înregistrare video împărtăşită de pompieri a arătat scaune şi alte resturi plutind în apele agitate.

Lacul Maggiore - situat în partea de sud a Alpilor - este împărţit de Italia şi Elveţia şi este o destinaţie populară pentru turişti.

Zona a fost afectată de vreme rea în ultima zi, serviciul meteorologic italian emiţând avertismente de furtună.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici