Dolj: Doar 21,47 la sută dintre elevi au reuşit să promoveze bacalaureatul în sesiunea de toamnă

Promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de bacalaureat a fost scăzută în judeţul Dolj, doar 21,47 la sută dintre elevi reuşind să obţină o notă peste 6.00 la examenul maturităţii, profesorii susţinând că la actuala sesiune elevii au venit mai slab pregătiţi şi mai dezinteresaţi de carte.

194 afișări
Imaginea articolului Dolj: Doar 21,47 la sută dintre elevi au reuşit să promoveze bacalaureatul în sesiunea de toamnă

Dolj: Doar 21,47 la sută dintre elevi au reuşit să promoveze bacalaureatul în sesiunea de toamnă (Imagine: Laszlo Mihaly/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct al Inspectoratului şcolar Judeţean Dolj, Nicuşor Cotescu, promovabilitateA în judeţul Dolj la a doua sesiune a examenului de bacalaureat a fost de 21,47 al sută şi nu se aşteaptă ca acesta să crească semnificativ în urma contestaţiilor.

"În această sesiune s-au înscris 3.515 elevi, însă dintre aceştia 529 au fost absenţi, iar 11 au fost eliminaţi de la probe pentru că au încercat să copieze. Procentul de promovabilitate este foarte mic şi ne aşteptam la asta pentru că în general cei care se înscriu la această sesiune sunt corijenţii sau cei care nu au reuşit să obţină nota 6.00 în vară, adică elevi care nu sunt interesaţi să înveţe", a declarat Nicuşor Cotescu.

În această sesiune, din 3.515 elevi înscrişi 2.051 au luat note sub 5.00, fiind astfel respinşi la bacalaureat.

În judeţul Dolj nu a fost obţinută nicio notă de 10.00, un singur elev reuşind să obţină o medie puţin peste 9.00.

La sesiunea din vară a examenului de bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, în judeţul Dolj promovabilitatea a fost de 41, 76 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici