Ilie Năstase, al doilea dosar penal într-o zi: Poliţiştii să folosească mai întâi capul / Primul dosar, după ce fostul jucător de tenis a fost prins băut la volan. A fost dus încătuşat la INML

UPDATE. Ilie Năstase a ajuns, din nou, vineri, la Poliţie, după ce a fost luat de un echipaj, fiind oprit în trafic, la scurt timp după plecarea de la Spitalul Floreasca. Năstase conducea un scuter pentru care legea prevede obligativitatea permisului de conducere, acesta avându-l suspendat.

31015 afișări
Imaginea articolului Ilie Năstase, al doilea dosar penal într-o zi: Poliţiştii să folosească mai întâi capul / Primul dosar, după ce fostul jucător de tenis a fost prins băut la volan. A fost dus încătuşat la INML

Ilie Năstase, al doilea dosar penal într-o zi: Poliţiştii să folosească mai întâi capul / Primul dosar, după ce fostul jucător de tenis a fost prins băut la volan. A fost dus încătuşat la INML

Reprezentanţii Brigăzii Rutiere a Poliţiei au precizat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că Ilie Năstase a fost depistat în trafic, în apropierea Spitalului Floreasca, conducând un scuter pentru care legea prevede obligativitatea permisului de conducere, în condiţiile în care fostul jucător de tenis are permisul suspendat având în vedere că vineri dimineaţă a fost prins băut la volan.

Prin urmare, lui Ilie Năstase îi va fi întocmit un nou dosar penal pentru conducerea unui autovehicul având dreptul de conducere suspendat.

Fostul jucător de tenis i-a acuzat pe poliţiştii care l-au ridicat prima oară că au fost brutali, punându-i cătuşe.

"Nu am vrut să dau testul (n.r.: cu etilotest) şi mi-au pus cătuşele, pentru că nu au crezut că am băut două beri. Nici nu trebuia să îmi oprească carnetul pentru acea alcoolemie. Au fost puţini brutali cu mine, la 72 de ani. Erau şase în lateral şi unul în spate. Am urme de la cătuşe, am şi pe spate. M-au împins, cum puteam să fug. Poate dacă eram terorist? Mă ustură şi mă doare. Cred că ar trebui să folosească capul înainte de picioare şi forţa", a declarat Ilie Năstase, vineri dimineaţa, la Antena 3.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Fostul jucător de tenis Ilie Năstase a fost testat, vineri dimineaţă, cu aparatul etilotest, după ce a fost oprit de poliţie la un control, aparatul indicând o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Surse judiciare au declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că Ilie Năstase a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii i-au reţinut şi permisul de conducere fostului jucător de tenis, pe o perioadă de trei luni. În plus, acesta a fost amendat cu 1.000 de lei pentru injurii adresate agenţilor.

Reprezentanţii Brigăzii Rutiere a Capitalei au anunţat că, în jurul orei 4.45, pe Şoseaua Nordului, în zona ambasadei Chinei, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 72 de ani.

Potrivit sursei citate, era vorba de fostul jucător de tenis Ilie Năstase.

Întrucât se afla într-o vizibilă stare de ebrietate, acestuia i s-a cerut să fie testat cu aparatul alcooltest, moment în care a devenit recalcitrant, a adresat injurii poliţiştilor, motiv pentru care a fost încătuşat şi dus la sediul INML pentru recoltare de mostre biologice.

Ilie Năstase a refuzat să-i fie recoltate mostre biologice şi a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere unde i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru refuz de recoltare mostre biologice.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici