Dosarul în care Tăriceanu era acuzat de un medic de fals în declaraţii a fost clasat

Dosarul trimis de DNA la Parchetul General, în care Călin Popescu Tăriceanu era acuzat de medicul Vladimir Marinescu că şi-ar fi falsificat declaraţia de avere pentru 2011, a fost clasat de procurorii de la această structură de parchet, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

2392 afișări
Imaginea articolului Dosarul în care Tăriceanu era acuzat de un medic de fals în declaraţii a fost clasat

Dosarul în care Tăriceanu era acuzat de un medic de fals în declaraţii a fost clasat

Sursele citate au precizat că soluţia a fost dată miercuri.

Este vorba despre o cauza înregistrară pe rolul DNA, declinată de Direcţie la Parchetul General, care se referă la fals în declaraţii.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că dosarul a fost deschis ca urmare a unei plângeri depuse la sfârşitul anului trecut de medicul Vladimir Atanasie Marinescu, pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu, care susţine că, în calitate de deputat liberal, acesta şi-ar fi falsificat declaraţia de avere pentru 2011, omiţând să treacă un concediu în Turcia din 2010, care ar fi fost oferit de către Daniel (fost videpreşedinte ASF) şi Doina Tudor (fost senator).

Medicul susţine că ar fi avut o legătură de prietenie cu familia Tudor, context în care ar fi avut acces la aceste informaţii.

"Detaliile pe care vi le dau sunt următoarele: mă bucur că trăiesc în această Românie care devine ţara delaţiunii şi a dosarelor, după cum se dovedeşte", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, marţi, după ce informaţia privind verificările a apărut în spaţiul public.

Întrebat dacă a fost anunţat de dosar, Tăriceanu a spus: "Nu am fost anunţat şi nu am alt comentariu de făcut".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici