Dosarul retrocedării Fermei Băneasa: Tal Silberstein, Shimon Shevez şi Benjamin "Benny“ Steinmetz, trei oameni de afaceri israelieni au primit mandate de arestare preventivă

Curtea de Apel Braşov a admis, marţi, propunerea de arestare preventivă în lipsă pe numele a trei oameni de afaceri israelieni, în timp ce pentru al patrulea a dispus cercetarea în libertate, în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa.

1620 afișări
Imaginea articolului Dosarul retrocedării Fermei Băneasa: Tal Silberstein, Shimon Shevez şi Benjamin "Benny“ Steinmetz, trei oameni de afaceri israelieni au primit mandate de arestare preventivă

Dosarul retrocedării Fermei Băneasa: Trei oameni de afaceri israelieni au primit mandate de arestare preventivă

Curtea de Apel Braşov a judecat cauza luni, însă a rămas în pronunţare pentru marţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Instanţa a dispus admiterea propunerii de arestare preventivă în lipsă pentru trei dintre inculpaţi - Tal Silberstein, Shimon Shevez şi Benjamin "Benny“ Steinmetz.

Pentru cel de-al patrulea inculpat, Moshe Agavi, judecătorii au respins propunerea de arestare, acesta urmând să fie judecat în libertate.

DNA ceruse arestarea în lipsă a oamenilor de afaceri Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin "Beny" Steinmetz şi Moshe Agavi, în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa şi a unui teren din Snagov, anunţau procurorii.

"Începând cu luna noiembrie 2006, inculpatul Truică Remus împreună cu inculpaţii Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin <Benny> Steinmetz, Moshe Agavi (care a aderat ulterior) şi alte persoane, au constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de inculpatul Al României Paul Philippe, prin oferirea de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor/instituţiilor deţinătoare a acestor proprietăţi, instigarea şi complicitatea la săvârşirea, de către aceste persoane, a infracţiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziţie şi semnarea înscrisurilor necesare şi prin traficarea influenţei reale asupra funcţionarilor publici", anunţau procurorii printr-un comunicat de presă.

DNA preciza că Paul Philippe al României i-ar fi promis omului de afaceri Remus Truică şi celorlalte persoane vizate de anchetă între 50% şi 80% din valoarea bunurilor pe care le revendicase în România şi că "le-a şi dat acestora bunurile, pe măsura obţinerii lor, în schimbul intervenţiei membrilor grupului pe lângă funcţionari publici cu atribuţii în reconstituirea / retrocedarea dreptului de proprietate din Bucureşti şi din alte judeţe din ţară sau asupra judecătorilor, urmând a se reuşi, în mod injust, obţinerea bunurilor revendicate şi punerea în posesia lor".

Procurorii anunţau că au făcut demersuri pentru ca cei patru oameni de afaceri să ajungă în faţa organelor judiciare însă că aceştia se sustrag urmăririi penale, motiv pentru care au solicitat Curţii de Apel Braşov arestarea lor preventivă în lipsă.

În acelaşi dosar sunt cercetate mai multe persoane, printre care Paul Philippe al României şi omul de afaceri Remus Truică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici