Două absolvente audiate în cazul fraudei de la Gătaia spun că nu au fost strânşi bani

Două din cele cinci absolvente audiate la Poliţia Gătaia în cazul de suspiciune de fraudă la bacalaureat din Timiş spun că nu au fost strânşi bani în şcoală pentru a fi daţi profesorilor cu scopul de a obţine note mai mari la examen şi că ele au învăţat şi în timpul liceului, şi pentru bacalaureat.

193 afișări
Imaginea articolului Două absolvente audiate în cazul fraudei de la Gătaia spun că nu au fost strânşi bani

Două absolvente audiate în cazul fraudei de la Gătaia spun că nu au fost strânşi bani (Imagine: Ana Poenariu/Arhiva Mediafax Foto)

"M-au întrebat dacă am adunat bani să dăm pentru a lua examenul şi le-am spus că nu s-a întâmplat asta la şcoala noastră. Eu am învăţat pentru bacalaureat, dar şi în timpul liceului. Se poate vedea că am avut medii peste 9.00", le-a declarat jurnaliştilor, la ieşirea din sediul Poliţiei Gătaia, Adelina Andronic, una dintre absolventele audiate.

O altă tânără a spus că profesorii nu i-au ajutat pe candidaţii care au susţinut bacalaureatul la Deta.

"Am avut în sala de examen camere de supraveghere, se poate vedea pe înregistrări că nu s-a copiat, nu am avut fiţuici şi nici profesorii nu ne-au ajutat", a declarat Alexandra Demenescu, citată de corespondentul corespondentul MEDIAFAX..

Adelina Andronic a mai spus că se va înscrie la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină din Timişoara, iar Alexandra Demenescu vrea să devină studentă la Facultatea de Management, în cadrul Institutului de Studii Economice.

Celelalte trei tinere audiate nu au făcut declaraţii jurnaliştilor.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au audiat, miercuri, mai mulţi elevi şi profesori de la liceul din Gătaia, existând suspiciunea de fraudă la examenul de bacalaureat, declarau surse judiciare.

Potrivit surselor citate, elevii de la Liceul din Gătaia au susţinut bacalaureatul în centrul de examinare de la Colegiul Tehnologic "Sf. Nicolae" din Deta, alături de elevii de la liceele din Deta, Ciacova şi Peciu Nou.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici