Două comune din Prahova au rămas fără apă din cauza caniculei: ”E un consum exagerat. Oamenii nu folosesc apa doar pentru uz casnic"

Pompierii au fost solicitaţi, vineri, să ducă 14 tone de apă, cu cisternele, în două comune din Prahova, după ce din cauza caniculei pe reţeaua publică nu mai curge apă, sute de persoane fiind afectate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1067 afișări
Imaginea articolului Două comune din Prahova au rămas fără apă din cauza caniculei: ”E un consum exagerat. Oamenii nu folosesc apa doar pentru uz casnic"

Două comune din Prahova au rămas fără apă din cauza caniculei: ”E un consum exagerat. Oamenii nu folosesc apa doar pentru uz casnic"

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că instituţia pe care o reprezintă a fost solicitată, vineri, să transporte apă potabilă în comunele Gura Vadului şi Jugureni.

”Avem o misiune de tranport apă potabilă. Vom merge cu o cisternă cu 9 tone de apă la Gura Vadului, iar la Jugureni vom duce 5 tone. Vom asigura transportul de apă până duminică, în funcţie de nevoi şi solicitări”, a declarat Vasiloae.

La rândul său, directorul Hidro Prahova, Adrian Semcu, furnizorul de apă, a declarat că pe reţea nu mai curge apă din cauza caniculei, consumul fiind extrem de mare.

El a spus că a fost nevoit să solicite ajutorul pompierilor care să asigure apă populaţiei, în condiţiile în care afară sunt 38 de grade, iar oamenii nu pot fi lăsaţi fără apă.

Potrivit acestuia, consumul de apă este foarte mare, motiv pentru care apa nu mai reuşeşte să urce până la Gura Vadului şi Jugureni, localităţi aflate la ”capăt de coloană”.

Directorul Hidro Prahova a spus că sute de oameni din cele două comune sunt afectaţi, situaţia fiind cu atât mai gravă cu cât nici în fântâni apa nu este potabilă.

Primarul din Gura Vadului, Constantin Lungu, spune că în localitate nu mai este apă de două zile.

”E un consum exagerat. Oamenii nu folosesc apa doar pentru uz casnic, alţii îşi fac ei rezerve şi aşa rămânem fără. Situaţia este dramatică”, a spus Lungu.

Pe de altă parte, în zona Urlaţi şi Mizil, furnizarea apei este restricţionată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici