Dovada vaccinării, într-un „wallet pe telefon”. Vlad Voiculescu preferă varianta unui certificat electronic

  • Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spune că ar prefera ca autorităţile să emită un certificat electronic celor care se vaccinează, care „să intre într-un wallet pe telefon”.
  • El avertizează că vor fi state care vor condiţiona primirea pe teritoriul lor de certificarea vaccinării împotriva COVID-19.
3159 afișări
Imaginea articolului Dovada vaccinării, într-un „wallet pe telefon”. Vlad Voiculescu preferă varianta unui certificat electronic

„Eu cred că e o idee bună să ai un document care să ateste că te-ai vaccinat. Există deja un certificat. Eu, unul, aş prefera un certificat electronic. Dacă vreţi să-i spuneţi paşaport... Aş prefera să intre într-un wallet pe telefon. Nu vorbim despre limitarea unor drepturi, dar există discuţii la nivel european. În România nu vor exista astfel de limitări, dar în străinătate, în momentul ăsta există limitări”, spune Vlad Voiculescu la TVR.

El dă ca exemplu de limitare certificarea unie testări la intrarea într-o ţară.

”Nu poţi să spui nu vreau să mă testez, dar vreau să mă duc în Grecia. dacă vrei să te duci în Grecia, te testezi. Existîă anumite state care pot impune restricţii. Nu cred că se întâmplă aici”, conchide ministrul Sănătăţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici