Dr. Beatrice Mahler, despre particularitatea noului val al pandemiei, hepatocitoliza: ”O reacţie a ficatului destul de importantă”

  • Beatrice Mahler, managerul Institului „Marius Nasta” din Bucureşti, spune că numărul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID a crescut brusc.
  • Medicul a explicat că noua particularitate a noului val al pandemiei de coronavirus este hepatocitoliza.
  • Potrvit lui Beatrice Mahler, pacienţii internaţi în spital au forme severe de Covid.
4543 afișări
Imaginea articolului Dr. Beatrice Mahler, despre particularitatea noului val al pandemiei, hepatocitoliza: ”O reacţie a ficatului destul de importantă”

Dr. Beatrice Mahler, despre noua particularitate a noului val al pandemiei, hepatocitoliza: ”O reacţie a ficatului destul de importantă

Beatrice Mahler, managerul Institului „Marius Nasta” din Bucureşti spune că numărul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID a crescut brusc. Este vorba, mai ales, de persoane tinere, nevaccinate. 
 
Beatrice Mahler a explicat că noua particularitate a noului val al pandemiei de coronavirus este hepatocitoliza, iar pacienţii internaţi în spital au forme severe de Covid şi mai puţini cu forme moderate.
 
Ce observăm ca particularitate de la începutul acestui val este că pacienţii au un sindrom inflamator important, cu o hepatocitoliză - înseamnă o reacţie a ficatului destul de importantă, ca urmare a inflamaţiei severe care se găseşte în organism. Ea era prezentă şi anul trecut, dar la un procent mai mic de pacienţi, ” a precizat dr. Beatrice Mahler la Digi24.
 
Managerul de la ”Marius Nasta” spune că hepatocitoliza era prezentă şi în 2020, dar numărul de pacienţi care prezentau această particularitate era mic.
 
”Acum peste 60 la sută au această formă de manifestare, formă care poate să interacţioneze cu medicaţia, pentru că are şi ea gradul ei de hepato-toxicitate, Este important să monitorizăm ce se întâmplă şi să fim în permanentă legătură cu medicii gastroenterologi. Pentru noi, ca pneumologi, e o provocare, pentru că pe lângă insuficienţa respiratorie, asocierea unei insuficienţe hepatice pune reale probleme de management al acestor pacienţi”, a mai spus Beatrice Mahler.
 
Beatrice Mahler este de părere că actualul val al pandemiei va fi mai rău decât cel al cărui vârf a fost în noiembrie 2020.
 
”Va fi mai rău, evoluţia este extrem de brutală, numărul de cazuri este mare, lumea a obosit, într-adevăr, parcă nu înţeleg că e din nou ceva extrem de grav şi serios ce vedem în spital,” a afirmat Mahler.
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici