Droguri impregnate în scrisori, expediate în penitenciare. Substanţele erau apoi vândute deţinuţilor

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut joi 27 de percheziţii domiciliare şi 10 în penitenciare în dosare care vizează introducerea în închisori a substanţelor susceptibile de a avea efecte psihoactive şi a drogurilor de mare risc.

589 afișări
Imaginea articolului Droguri impregnate în scrisori, expediate în penitenciare. Substanţele erau apoi vândute deţinuţilor

Potrivit DIICOT, au fost făcute 27 percheziţii domiciliare în judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Brăila şi în municipiile Bacău, Piatra Neamţ şi Roman, precum şi în 10 penitenciare (Bacău, Miercurea Ciuc, Giurgiu, Galaţi, Gherla, Oradea, Brăila, Craiova, Drobeta Turnu Severin şi Poarta Albă), în dosare care vizează introducerea în penitenciare a substanţelor susceptibile de a avea efecte psihoactive şi drogurilor de mare risc.

Procurorii spun că drogurile erau impregnate în scrisori şi expediate pe numele unor persoane aflate în sistemul penitenciar. Odată introduse în spaţiile de detenţie, scrisorile erau porţionate şi apoi vândute deţinuţilor.

La sediul DIICOT Bacău au fost conduse în vederea audierii 7 persoane, iar la sediul DIICOT Giurgiu alte 3 persoane.

În urma percheziţiilor au fost confiscate mai multe sume în lei şi valută (peste 20.000 lei şi 7350 euro), telefoane mobile, coli A4 impregnate cu substanţe cu efect psihoactiv, precum şi formulare tipizate pentru transfer sume de bani.

S-a dispus reţinerea a 6 inculpaţi. Opt persoane, dintre care două sunt în arest preventiv în alte cauze, vor fi prezentate vineri instanţelor de judecată cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici