DSVSA Braşov a confiscat 200 de kilograme de peşte şi 116 kilograme de carne de pui şi de porc

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au confiscat, miercuri şi joi, în urma unor controale făcute în mai multe locaţii din judeţul Braşov, 200 de kilograme de peşte şi 116 kilograme de carne de pui şi de porc, după ce au fost găsite mai multe nereguli.

126 afișări
Imaginea articolului DSVSA Braşov a confiscat 200 de kilograme de peşte şi 116 kilograme de carne de pui şi de porc

DSVSA Braşov a confiscat 200 de kilograme de peşte şi 116 kilograme de carne de pui şi de porc (Imagine: Bogdan Maran/ Arhiva Mediafax Foto)

Inspectorii DSVSA Braşov au controlat, miercuri şi joi, 17 unităţi, confiscând 200 de kilograme de peşte şi 116 kilograme de carne de pui şi de porc, la care au fost găsite diverse nereguli, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Din cele 17 unităţi controlate de şase echipe de inspectori, au fost găsite probleme la trei dintre acestea, fiind confiscate 200 de kilograme de peşte şi 116 kilograme de carne de pui şi de porc, potrivit şefului DSVSA Braşov, Dorin Enache.

Astfel, de la un agent economic din Piaţa Stupini inspectorii au confiscat 200 de kilograme de peşte congelat pentru deficienţe de etichetare, respectiv nu aveau specificaţii în limba română, ci doar în limba producătorului.

De asemenea, la un complex comercial au fost descoperite 36 de kilograme de carne de porc care nu respectau normele de etichetare, iar într-o a treia locaţie a fost depistată cantitatea de 80 de kilograme de carne de pui care avea surplus de gheaţă.

Întreaga cantitate a fost sechestrată de către inspectorii DSVSA pentru prelevare de probe în vederea analizelor de laborator.

Inspectorii DSVSA au mai dat două sancţiuni în valoare totală de 1.200 de lei, ambele pentru nerespectarea condiţiilor de igienă.

"Acţiunea de control este în continuare în derulare la o parte din locaţiile menţionate, iar rezultatele le vom comunica ulterior", a spus Enache, joi, într-o conferinţă de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici