Dumbravă despre revocarea lui Danileţ şi Ghica din CSM: Se pare că vom discuta săptămâna viitoare

Judecătorul Horaţius Dumbravă, membru CSM, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că revocarea judecătorilor Cristi Danileţ şi Alina Ghica din CSM ar putea fi discutată săptămâna viitoare, "dacă nu vor mai apărea alte surprize".

305 afișări
Imaginea articolului Dumbravă despre revocarea lui Danileţ şi Ghica din CSM: Se pare că vom discuta săptămâna viitoare

Dumbravă despre revocare lui Danileţ şi Ghica din CSM: Se pare că vom discuta săptămâna viitoare

Horaţiu Dumbravă a spus că nu doreşte să se pronunţe dacă se impune sau nu revocarea judecătorilor Cristi Danileţ şi Alina Ghica din CSM, însă a precizat că discuţia trebuia să aibă loc mult mai devreme.

"Nu am să mă pronunţ efectiv dacă se impune sau nu revocarea, dar ce pot să vă spun este că acest lucru trebuie să se întâmple, adică discuţia pe revocare, şi plenul CSM trebuie să decidă. Pentru că s-a tras foarte mult de timp, în 15 zile aşa spune legea, este imperativă din acest punct de vedere legea, noi trebuia să discutăm asupra revocărilor, fie într-un sens, fie într-altul. Din păcate, conducerea CSM nu a pus pe ordinea de zi nu ştiu din ce motive revocările", a spus Dumbravă.

El a adăugat că Secţia de Judecători a CSM a fost foarte fermă şi a cerut să se discute revocarea celor doi judecători, iar acest lucru ar urma să se discute săptămâna viitoare.

"Iată că, în sfârşit, după ce Secţia de Judecători a fost foarte fermă şi a cerut acest lucru, ca revocările să se discute până la urmă cu întârziere foarte mare, se pare că vom discutat săptămâna viitoare. Se pare, să vedem, sper să nu mai apară alte surprize", a conchis Dumbravă.

Judecătorul CSM Horaţius Dumbravă a participat, joi, la Alba Iulia, la bilanţul de activitate al instanţelor din circumscripţia Curţii de Apel Alba Iulia pe 2012.

Alina Ghica şi Cristi Danileţ îşi depuseseră candidaturile la funcţia de vicepreşedinte al CSM în 4 ianuarie 2013, după alegerea Oanei Schmidt Hăineală ca preşedinte al Consiliului, ulterior împotriva lor adunările generale ale judecătorilor de la curţile de apel şi Judecătorii declanşând proceduri de revocare din CSM, nemulţumiţi de prestaţiile lor în CSM, dar şi pentru că "au ajutat" ca un procuror să devină şef al justiţiei.

Acţiunea privind revocarea constituie cea mai amplă formă de protest a magistraţilor faţă de membri ai Consiliului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici