Duşa: E o noutate că delfini dresaţi pentru misiuni militare se vor afla în Marea Neagră

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat, miercuri, că sunt mai multe exerciţii planificate de către structurile NATO în Marea Neagră şi că este o noutate că delfini dresaţi pentru misiuni militare se vor afla în Marea Neagră.

745 afișări
Imaginea articolului Duşa: E o noutate că delfini dresaţi pentru misiuni militare se vor afla în Marea Neagră

Duşa: E o noutate că delfini dresaţi pentru misiuni militare se vor afla în Marea Neagră (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt mai multe exerciţii planificate de către structurile NATO, probabil că aţi văzut acea ştire că noul distrugător, o nouă navă este deja în Marea Neagră. Au fost şi zilele trecute alte nave, fie că este vorba de o navă de supraveghere electronică, fie că e vorba de o navă de luptă, vom avea exerciţii în comun cu structurile NATO şi cu unităţi militare şi militari ai Statelor Unite, mai ales că parteneriatul strategic pe care noi îl avem cu Statele Unite. Sigur că este o noutate ca delfinii dresaţi pentru misiuni de luptă, pentru misiuni militare să se afle în Marea Neagră şi cred că, atunci când publicul va avea acces la această structură care va fi în Marea Neagră, cred că va fi ceva foarte interesant", a spus Duşa.

El a fost întrebat dacă s-a decis la nivelul NATO în ce măsură vor spori capacităţile Alianţei.

"De astăzi se află în România comandantul militar al forţelor NATO, va fi pe Aeroportul Kogălniceanu, de ieri se află în România comandantul comandamentului de la Napoli, ştiţi foarte bine că în ultimul timp au fost realizate mai multe misiuni şi exerciţii atât în spaţiul aerian şi pe Marea Neagră. De asemenea, cooperarea noastră cu structurile NATO, dar şi europene, este una deosebită şi Armata Română este capabilă să facă acele capabilităţi asumate în cadrul NATO, să-şi îndeplinească misiunile atât în ceea ce priveşte teritoriul naţional, cât şi în teatrele de operaţii", a precizat Mircea Duşă.

El a mai spus că, având în vedere situaţia operativă din zonă, se execută permanent misiuni de supraveghere a spaţiului aerian şi misiuni de poliţie aeriană.

"De asemenea, se execută misiuni de analiză zilnică la nivelul structurilor competente a situaţiei din zonă şi sigur că se şi dispun măsurile necesare când este nevoie", a adăugat Duşa.

Mircea Duşa a făcut aceste precizări răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, după ce a participat la depunerea de coroane de flori la Monumentul eroilor militari români căzuţi la datorie, manifestare cu ocazia Zilei Forţelor Terestre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici