Ecuador. 30 de morţi şi 47 de răniţi, după revolta dintr-o închisoare

  • Ciocnirile au avut loc între bande rivale, miza fiind controlul penitenciarului.
  • Este al doilea caz de la începutul anului: în februarie, numărul morţilor a fost 79.
279 afișări
Imaginea articolului Ecuador. 30 de morţi şi 47 de răniţi, după revolta dintr-o închisoare

Ecuador. 30 de morţi şi 47 de răniţi, după revolta dintr-o închisoare

30 de deţinuţi au murit şi 42 au fost răniţi în lupte violente cu arme, într-o închisoare din sud-vestul Ecuadorului. Acest lucru a fost anunţat pe Twitter de către guvernatorul provinciei de coastă Guayas, citând un ofiţer de poliţie local, comandantul Fausto Buenano. Confirmarea creşterii numărului de victime de la 24 la 30 a venit direct de la guvernator şi este, de asemenea, difuzată de mass-media locală.

Incidentele s-au produs în jurul orei 9.15, în mai multe pavilioane ale închisorii, şi au izbucnit din cauza unor certuri între bande rivale care se luptă pentru controlul închisorilor de ceva timp.

Există, de asemenea, imagini care arată agresiunile. În interiorul penitenciarului sunt reţinute persoane acuzate de crimă, trafic de droguri şi trafic de droguri.

Potrivit comandantului zonei de poliţie 8, generalul Fausto Buenaño, incidentele au avut loc atunci când prizonierii din secţiile 8 şi 9 au încercat să preia controlul secţiei 5. Cel puţin 6 dintre persoane au fost decapitate, în timp ce celelalte au murit din cauza rănilor provocate de cuţit.

Potrivit ziarului Primicia.ec, acesta este al doilea cel mai violent masacru înregistrat anul acesta, după cel din februarie 2021, când 79 de prizonieri au murit într-o serie de revolte coordonate în patru închisori din toată ţara.

Ciocnirile au avut loc la o zi după ce Fausto Cobo a părăsit direcţia Serviciul Naţional de Asistenţă Integrală pentru Adulţi, Privaţi de Libertate şi Adolescenţi din Ecuador (SNAI) şi a fost înlocuit de Bolívar Garzón.

Garzón a fost directorul închisorii Latacunga, înainte de a prelua postul de şef al sistemului penitenciar din Ecuador.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici