Electric Castle | Peste 160.000 de spectatori au participat la festival. Aproape 600 de persoane au primit ajutor medical

Peste 160.000 de spectatori au participat, în total, la Festivalul Electric Castle care a avut loc la castelul Banffy din comuna Bonţida, judeţul Cluj. Organizatorii au folosit 200 de tone de pietriş, 70 de metri de scoarţă de copac şi 20.000 de pavaje tip portafloor pentru a asigura condiţiile.

2764 afișări
Imaginea articolului Electric Castle | Peste 160.000 de spectatori au participat la festival. Aproape 600 de persoane au primit ajutor medical

Electric Castle | Aproape 600 de persoane au primit ajutor medical

Reprezentanţii organizatorilor Festivalului Electric Castle au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că pentru a asigura comunicarea în timpul festivalului şi buna funcţionare a echipamentelor, echipa tehnică a întins 25 de kilometri de fibră optică şi cablu UTP.

”Pentru condiţii cât mai bune indiferent de vreme - şi pentru ca distracţia să continue <rain or shine> – pe teritoriul festivalului au fost folosite 200 de tone de pietriş, 70 de metri de scoarţă de copac şi 20.000 de pavaje tip portafloor. Pentru a asigura comunicarea în timpul festivalului şi buna funcţionare a echipamentelor, echipa tehnică a întins 25 de kilometri de fibră optică şi cablu UTP. La capitolul transport, 60 de autobuze au făcut 300 de ture Cluj-Napoca – Bonţida în fiecare zi, iar orice tren care trecea prin gara Bonţida a avut şi oprire aici, indiferent de rang. Duminică, în ultima seară a festivalului, au fost 41.000 de oameni în faţa celor 9 scene, fiind cea mai amplă, diversă şi spectaculoasă ediţie din istoria Electric Castle. În total, peste 160.000 de spectatori au asistat la concertele de la Bonţida”, au spus sursele citate.

În ultima seară au cântat la Electric Castle, printre alţii, Anders TrentemØller, YoungR, Franz Ferdinand şi Deadmau5.

Festivalul Electric Castle a avut loc în perioada 12 – 16 iulie la castelul Banffy din comuna Bonţida, judeţul Cluj.

Electric Castle: Aproape 600 de persoane au primit ajutor medical

Aproape 600 de persoane au primit ajutor medical la Festivalul Electric Castle din localitatea clujeană Bonţida, iar cinci dintre acestea au fost transportate la spital.

Potrivit IGSU, în perioada 12-16 iulie, peste 260 de pompieri, medici de urgenţă şi studenţi voluntari SMURD din cadrul UMF Cluj au asigurat măsuri suplimentare la Festivalul Electric Castle din localitatea Bonţida.

Salvatorii au acordat prim ajutor calificat pentru 557 persoane care au semnalat probleme medicale, iar cinci dintre acestea au fost transportate la spital.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în cursul zilei de sâmbătă spre duminică, când au fost asistate 144 de persoane.

Atât pe timpul zilei, cât şi noaptea, echipe de salvatori formate din militari şi voluntari ISU au patrulat în zonele unde s-au derulat concerte, pentru a preveni eventuale situaţii de urgenţă şi pentru a ajuta persoanele cu afecţiuni medicale.

Pe durata festivalului, la locul evenimentului au fost montate două spitale mobile, deservite de personal şi echipamente medicale ale UPU-SMURD Cluj. Acestea au fost asigurate permanent cu patru autospeciale SMURD.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici