Elena Băsescu a trimis, prin senatorul Ariton, o coroană de flori pentru Florin Cioabă

Fiica cea mică a şefului statului, Elena Băsescu, a trimis, miercuri, la Sibiu, o coroană de flori pentru autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, coroana fiind depusă la locuinţa familiei Cioabă de către senatorul PDL Ion Ariton.

92 afișări
Imaginea articolului Elena Băsescu a trimis, prin senatorul Ariton, o coroană de flori pentru Florin Cioabă

Elena Băsescu si Florin Cioabă (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

La aproximativ o oră după ce preşedintele Traian Băsescu a părăsit casa familiei Cioabă, acolo a ajuns senatorul PDL de Sibiu Ion Ariton, care a venit cu două coroane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Senatorul Ariton a spus că regretă decesul lui Florin Cioabă, care a însemnat foarte mult nu numai pentru etnia romă, şi că a venit pentru a depune o coroană în numele său şi al Elenei Băsescu.

Întrebat dacă fiica preşedintelui Traian Băsescu va veni la înmormântarea lui Florin Cioabă, Ion Ariton a spus că nu are cunoştinţă de acest fapt.

Potrivit unei rude a lui Florin Cioabă, coroanele din partea lui Traian Băsescu şi din partea Elenei Băsescu au fost depuse în casă, în salonul unde este aşezat trupul neînsufleţit al lui Cioabă.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, miercuri după-amiază, cu elicopterul pe Aeroportul din Sibiu, de unde a plecat cu o maşină spre casa familiei Cioabă, aflată pe Şoseaua Alba Iulia.

Şeful statului a fost primit cu urale de către rudele şi vecinii familiei Cioabă, care i-au spus: "Să ne trăiţi, domnule preşedinte, vă mulţumim pentru tot".

Ulterior, şeful statului a intrat în salonul de oaspeţi al familiei Cioabă, acolo unde este depus sicriul cu trupul lui Florin Cioabă.

Preşedintele a dus la locuinţa familiei Cioabă o coroană de garoafe roşii cu mesajul "Sincere regrete. Preşedintele Traian Băsescu".

Şeful statului a ieşit din locuinţa familiei Cioabă după aproximativ 15 minute de la sosire.

Întrebat de jurnalişti pentru ce a venit şi ce mesaj a transmis familiei Cioabă, preşedintele a spus: "N-aş vrea să fac nicio declaraţie".

Apoi, el s-a îndreptat spre maşină, pentru a pleca spre Aeroportul din Sibiu.

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge.

Trupul neînsufleţit al lui Florin Cioabă a fost adus, marţi seară, în România, cu o cursă de linie care a aterizat pe Aeroportul "Henri Coandă", iar de acolo sicriul a fost transportat cu o maşină la Sibiu, unde a ajuns în jurul orei 04.40.

Florin Cioabă va fi înmormântat vineri, în Cimitirul Municipal Sibiu, lângă mormântul tatălui său, unde familia sa a concesionat o parcelă de teren pentru 25 de ani.

În 8 aprilie 2013, Florin Cioabă a devenit preşedinte al International Romani Union (IRA), la un congres internaţional organizat la Sibiu, la care a fost prezentă şi Elena Băsescu.

În 2012, familia lui Cioabă a fost prezentă la nunta Elenei Băsescu, aceasta primind din partea familiei Cioabă o salbă de aur şi o păpuşă îmbrăcată în straie ţigăneşti.

Elena Băsescu a avut în ultimii ani mai multe poziţii publice în care a luat apărarea comunităţii rome şi a cerut respectarea drepturilor acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici