Elena Udrea va face apel la sentinţă. Avocat, după condamnarea fostului ministru: Absurdă şi ieşită din limitele legii

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, spune că hotărârea magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti este absurdă şi ieşită din limitele legii şi va declara apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

3065 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea va face apel la sentinţă. Avocat, după condamnarea fostului ministru: Absurdă şi ieşită din limitele legii

Elena Udrea va face apel la sentinţă. Avocat, după condamnarea fostului ministru: Absurdă şi ieşită din limitele legii/ FOTO: Elena Udrea, imagine de arhivă

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, a declarat, marţi, după condamnarea la 8 ani de închisoare a clientei sale, că va face apel la ÎCCJ, pentru că decizia este „absurdă” şi „ieşită din limitele legii”.

„Nu am vorbit încă cu doamna Udrea. Am susţinut în faţa instanţei că acuzaţiile sunt absurde. Acum nu pot să spun altceva decât că această hotărâre judecătorească este una absurdă. Motivarea sumară pe care a făcut-o în şedinţă publică este ieşită din limitele legii. Sigur că vom declara apel şi să sperăm că la ÎCCJ lucrurile vor fi puse în ordine şi în lege”, a spus Veronel Rădulescu, la Antena 3.

Avocatul spune că este exagerată condamnarea, care, în opinia sa, s-a făcut în baza unui raport Greco.

„Raportându-ne la faptele şi persoanele care au fost trimise în judecată, din punctul meu de vedere judecata trebuia să se mărginească la acestea. Apropo de acel folos necuvenit (din motivarea citită de instanţă – n.r.), care are un sens şi un înţeles clar, cum explicaţi faptul că instanţa, deşi recunoaşte că în Codul Penal în baza cărora s-au emis condamnările textul de lege, nu incriminează folosul obţinut pentru altul? Cu toate acestea, instanţa consideră că România era parte din nişte tratate internaţionale care priveau obligativitatea de a introduce în textul de lege şi acest aspect şi că s-ar fi discutat într-un raport Greco că ar fi fost acoperit şi acest aspect. Eu cred că suntem într-adevăr în sfera absurdului să condamni pe cineva bazându-te pe un raport Greco. Este exagerat”, a mai spus Veronel Rădulescu.

Elena Udrea a fost condamnată, marţi, la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul privind campania din 2009, iar fiica preşedintelui, Ioana Băsescu, la 5 ani cu executare. Dan Andronic a fost achtat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
avocat,
udrea,
condamnare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici