Elevi de la o şcoală din Ilfov, preluaţi de SMURD după ce s-ar fi intoxicat cu vapori de clor. Ponta cere sancţionarea vinovaţilor. Poliţia a deschis o anchetă

17 elevi şi un adult de la Şcoala Generală din Tâncăbeşti, judeţul Ilfov, au fost preluaţi de mai multe ambulanţe SMURD şi SABI, precum şi de un elicopter SMURD, şi transportaţi la spitalele Elias, Grigore Alexandrescu şi Floreasca din Capitală. Copiii s-ar fi intoxicat cu vapori de clor, substanţă cu care au fost spălaţi pereţii şcolii, în urma incidentului toţi elevii din unitate fiind evacuaţi.

962 afișări
Imaginea articolului Elevi de la o şcoală din Ilfov, preluaţi de SMURD după ce s-ar fi intoxicat cu vapori de clor. Ponta cere sancţionarea vinovaţilor. Poliţia a deschis o anchetă

Elevi de la o şcoală din Ilfov, preluaţi de SMURD după ce s-ar fi intoxicat cu vapori de clor (Imagine: Andrei Dumitrescu/Mediafax)

UPDATE 12:44 - Poliţia a declanşat o anchetă în cazul copiilor intoxicaţi cu clor

Poliţiştii ilfoveni au demamarat o anchetă penală la Şcoala Generală din Tâncăbeşti, după ce, miercuri dimineaţă, 17 copii şi un adult care s-au intoxicat cu vapori de clor au fost transportaţi de urgenţă la trei spitale din Capitală, potrivit unor oficiali ai IPJ Ilfov.

Poliţiştii ilfoveni au deschis un dosar penal pentru neluarea de măsuri legale de securitate şi sănătate în muncă, însă, conform anchetatorilor, încadrarea faptei ar putea fi schimbată în funcţie de rezultatul cercetărilor şi diagnosticul medicilor.

Sursele citate au precizat, pentru MEDIAFAX, că la Şcoala Generală din Tâncăbeşti au fost echipe ale Distrigaz Sud care au verificat cele două centrale termice ale unităţii de învăţământ şi care nu au constatat scurgeri de gaze.

Poliţiştii au stabilit că cei 17 elevi şi un profesor care au ajuns la spital au fost intoxicaţi cu vapori de clor, după ce, cu puţin timp înainte, femeia de serviciu a făcut curăţenie.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Ilfov, Rada Dumitru, a declarat pentru MEDIAFAX că se vor lua măsuri după ce poliţiştii care cercetează incidentul vor formula o concluzie.

Copii de la şcoala din Tâncăbeşti au acuzat, miercuri dimineaţă, stări de rău, cel mai probabil aceştia intoxicându-se cu vapori de clor, după ce angajaţii şcolii au folosit această substanţă pentru curăţenie.

UPDATE 12:28 - Ponta cere sancţionarea celor vinovaţi pentru intoxicarea copiilor din Tâncăbeşti

Premierul Victor Ponta i-a cerut vicepremierului Gabriel Oprea, în şedinţa de guvern, să prezinte cât mai rapid o notă privind situaţia copiilor din Tâncăbeşti, din care să rezulte atât măsuri de sancţionare a celor vinovaţi, cât şi soluţii de prevenire în viitor a unor cazuri similare.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti - Ilfov, copii de la şcoala din Tâncăbeşti au acuzat stări de rău, cel mai probabil aceştia intoxicându-se cu vapori de clor, după ce angajaţii şcolii au folosit această substanţă pentru a spăla pereţii claselor.

Unul dintre elevi este transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca, nouă sunt transportaţi cu ambulanţe SMURD la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", iar alţi patru sunt aduşi la Elias cu ambulanţe SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov (SABI), a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti - Ilfov, Daniel Vasile.

Reprezentantul ISU Bucureşti Adrian Marin a precizat că la faţa locului au ajuns un elicopter SMURD, trei ambulanţe şi o autospecială pentru victime multiple.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat, în şcoală se aflau 21 de copii, Etoţi fiind evacuaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici