Emil Boc, asaltat de dâmboviţeni: "Nu ne mai ciuntiţi pensiile!", "Noi n-avem nici cinematograf, nici discotecă aici"

Premierul Emil Boc, aflat, marţi, în judeţul Dâmboviţa, a fost asaltat de zeci de localnici care i-au cerut mărirea pensiilor şi a alocaţiilor pentru copii, în timp ce o femeie din Conţeşti i-a spus primului-ministru că în comună nu au nici cinematograf, şi nici discotecă.

1011 afișări
Imaginea articolului Emil Boc, asaltat de dâmboviţeni: "Nu ne mai ciuntiţi pensiile!", "Noi n-avem nici cinematograf, nici discotecă aici"

Premierul Emil Boc (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Premierul Emil Boc a mers, marţi, în comunele dâmboviţene Dobra şi Conţeşti, unde a vizitat o casă şi o şcoală construite prin programul "Casa verde".

La sosirea în judeţ, Boc a fost întâmpinat cu pâine şi sare, spunând că pâinea este binevenită pentru că nu a reuşit să mănânce nimic în cursul zilei.

Atât în comuna Conţeşti, cât şi în comuna Dobra, oamenii i-au cerut lui Boc mărirea pensiilor şi să nu le mai "ciuntească", dar şi majorarea alocaţiilor pentru copii.

"Nu ne mai daţi şi nouă la pensie!", i-a reproşat premierului Emil Boc o pensionară, în timp ce o alta i-a spus: "Nu ne mai ciuntiţi pensiile!"

În acest context, referindu-se la o posibilă mărire a pensiilor, Boc a răspuns: "Sperăm să ne ajute economia să putem face acest lucru", după care o întreabă pe o femeie cât are pensia şi dacă are pensia minimă, de 350 de lei, pensionara răspunzându-i că are 300 de lei, "de la colectivă".

La Conţeşti, o altă femeie, mai tânără, îl laudă pe primar şi spune că "este bine în sat", dar că trebuie să se facă ceva "şi pentru tineretul ăsta".

"Ştiţi ce trebuie să facă şi pentru tineretul ăsta? Noi n-avem nici cinematograf, nici discotecă aici. Şi babele se mai duc câteodată...!", îi spune femeia lui Emil Boc.

Şi la Dobra premierul Emil Boc a fost întrebat despre pensii şi când vor fi mărite acestea, localnicii cerându-i, totodată, şi mărirea alocaţiilor pentru copii, prim-ministrul răspunzând: "După cum mere în lume treaba, vedeţi că şi în Grecia şi în Germania şi în Franţa, şi peste tot sunt necazuri, acum încercăm să ne chibzuim cu cât avem ca să putem să mergem mai departe".

La întrebarea altei femei dacă se măresc pensiile, Boc răspunde: "Să sperăm. Doamne-ajută! Să vedem. Dacă e benzină în motor treburile merg bine".

Premierul Emil Boc a făcut poze cu localnicii şi a dat mâna cu ei, inclusiv cu copiii.

La Conţeşti, şcolile şi grădiniţele au fost dotate în această vară cu panouri solare care asigură apă caldă, investiţiile fiind făcute prin programul "Casa Verde", iar la Dobra un sătean a accesat acelaşi program pentru o instalaţie de încălzire a apei cu ajutorul panaourilor solare.

În Dâmboviţa, au accesat Programul "Casa Verde" pentru persoane juridice şi administraţiile din Malu cu Flori, Râul Alb, Răcari, Titu, Târgovişte, precum şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, iar pe lângă unităţi de învăţământ, au fost dotate cu panouri solare sedii de primărie, săli de sport, spitale şi centre medico-sociale de îngrijire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici