EPIDEMIA DE RUJEOLĂ: 7.647 de cazuri în România, peste 350 fiind înregistrate în ultimele două săptămâni

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România până vineri este de 7.647, doar în ultimele două săptămâni fiind înregistrate 365 de noi îmbolnăviri, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

261 afișări
Imaginea articolului EPIDEMIA DE RUJEOLĂ: 7.647 de cazuri în România, peste 350 fiind înregistrate în ultimele două săptămâni

EPIDEMIA DE RUJEOLĂ: 7.647 de cazuri în România, peste 350 fiind înregistrate în ultimele două săptămâni (Imagine: Shutterstock)

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri este de 7.647, din care 31 de decese.

Astfel, opt decese au fost înregistrate în judeţul Timiş, şase în judeţul Arad, şase în judeţul Dolj, trei în judeţul Caraş Severin şi câte unul în Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare,Vaslui, Galaţi, Mureş şi Bucureşti.

În urmă cu două săptămâni, la raportarea din 23 iunie, numărul total de cazuri de rujeolă confirmate era de 7.282.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici