Eugen Nicolicea,deputat PSD: Este consens, OUG 14 să fie aprobată, OUG 13 clarificată

Preşedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Eugen Nicolicea, a declarat, miercuri, că deputaţii au stabilit prin consens să aprobe OUG 14 şi să clarifice situaţia OUG 13 care a fost abrogată, afirmând că plenul s-ar putea pronunţa luni sau marţi asupra OUG 14.

1163 afișări
Imaginea articolului Eugen Nicolicea,deputat PSD: Este consens, OUG 14 să fie aprobată, OUG 13 clarificată

Eugen Nicolicea,deputat PSD: Este consens, OUG 14 să fie aprobată, OUG 13 clarificată (Imagine:Andreea Alexandru / Mediafax Arhiva Foto)

"A venit înştiinţarea, OUG 14 nu a ajuns încă la comisie. Le-am pus la dispoziţie colegilor toată documentaţia, astfel încât să se poată lua următoarele măsuri la următoarea şedinţă şi a fost un consens. Consensul este ca OUG 14 să fie aprobată şi clarificată situaţia OUG 13 în sensul că ei i-au încetat efectele juridice de la data de la care OUG 14 a intrat în vigoare, adică OUG 13 a fost abrogată", a declarat preşedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Eugen Nicolicea.

Eugen Nicolicea a afirmat plenul s-ar putea pronunţa luni sau marţi pe OUG 14, precizând că va cere Biroului Pemanent ca şedinţa Comisiei juridice să se ţină luni în paralel cu şedinţa plenului.

Nicolicea a propus ca în legea pentru adoptarea OUG 14 să se specifice că OUG 13 şi-a încetat efectele la data la care a fost abroată de OUG 14.

"OUG 13 nu a venit (de la Senat-n.r.) Eu am avut o propunere ca în corpul legi de aprobare a OUG 14 să se facă specificaţia că OUG 13 şi-a încetat efectele la data la care a fost abrogată de OUG 14 şi prin urmare procedura legislativă a încetat", mai spus Nicolicea.

Social-democratul a afirmat că Parlamentul nu poate legifera "neantul", potrivit deciziilor CCR.

"Nu se poate conform, unei decizii a CCR, opinia exprimată de domnul profesor Muraru şi de doamna profesor Simina Tănăsescu, consilier pe probleme de constituţionalitate la Cotroceni, Parlamentul poate să legifereze orice, dar nu poate legifera neanutul, nu poate legifera o OUG care este abrogată", a spus Nicolicea cu privire la OUG 13.

Întrebat ce se întâmplă cu proiectul de lege privind OUG 13, Nicolicea a afirmat că "proiectul dispare", potrivit CCR, dacă aleşii nu vin "cu o soluţie mai bună"-

"Există această chestiune în decizia CCR care spune că acest proiect dispare pentru că nu mai există acest lucru. (se poate scoate din parcursul legislativ-n.r) cu condiţia ca ceilalţi colegi să nu vină cu o soluţie mai bună", a răspuns Nicolicea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici