Legea parteneriatului civil, care permite o alternativă la căsătorie, aviz favorabil. Remus Cernea, iniţiator: "Noul Parlament pare a avea un alt suflu"

Comisia pentru drepturile omului a avizat favorabil Legea parteneriatului civil, în şedinţa de miercuri, a declarat iniţiatorul proiectului, fostul deputat Remus Cernea, afirmând că noul Parlament pare a avea "un alt chip şi suflu".

6997 afișări
Imaginea articolului Legea parteneriatului civil, care permite o alternativă la căsătorie, aviz favorabil. Remus Cernea, iniţiator: "Noul Parlament pare a avea un alt suflu"

Remus Cernea: Legea parteneriatului civil a fost avizată favorabil. Noul Parlament pare a avea un alt suflu (Imagine: ALEXANDRU RAITA/ MEDIAFAX FOTO)

"(...) Astăzi s-a acordat şi votul şi m-am bucurat să văd că acest Parlament are sau pare să aibă un alt chip, un alt suflu, o altă atitudine în privinţa drepturilor omnului, dovadă că la Comisia pentru drepturile omului a fost o majoritate puternică, au votat în favoare parteneriatului civil deputaţi de la PSD, PNL, USR, UDMR, ceea ce este o premieră. Este un pas înainte pentru democraţia din România şi pentru ideea de a respecta drepturile omului", a spus fostul deputat.

Remus Cernea a susţinut că legea partneriatului civil este o necesitate socială şi trebuie adoptată.

"Este o lege care ajută acele persoane care convieţuiesc în baza afecţiunii reciproce, a respectului, ani de zile, au bunuri în comun, pot avea probleme de sănătate, în privinţa contractării unor credite, iar legea propusă vine să acorde o serie de facilităţi şi să recunoască drepturi în privinţa acestor persoane", a spus Remus Cernea.

Cernea a afirmat că 22 de state membre UE au legislaţii similare, inclusiv ţări majoritar ortodoxe precum Grecia şi Cipru.

Ultimele recensăminte au arătat că de facto peste 800.000 de cetăţeni români trăiesc în astfel de uniuni consensuale, însă, nerecunoscute de stat.

Propunerea legislativă prevede că parteneriatul civil este un contract încheiat, fără discriminare, între două persoane care decid să convieţuiască în baza afecţiunii, respectului şi sprijinului reciproc.

Legea parteneriatului civil va fi dezbătută şi în Comisia juridică, cea care va întocmi raportul care va fi supus votului plenului Camerei Deputaţilor, for decizional.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici